Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, 17:00
Τελευταία ενημέρωση: 18:45

-A +A

Wall Street: Κέρδη 400 μονάδων για τον Dow με το βλέμμα στο άνοιγμα της οικονομίας

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, 17:00
Τελευταία ενημέρωση: 18:45
Κέρδη 400 μονάδων για τον Dow με το βλέμμα στο άνοιγμα της οικονομίας
-A +A

Άνοδο καταγράφουν την Τετάρτη οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street με τους επενδυτές να εμφανίζονται αισιόδοξοι αναφορικά με την πορεία της επανεκκίνησης των οικονομικών δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ, ενώ μία σειρά ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων από εταιρείες λιανικών πωλήσεων ωθεί τις συνεδριάσεις σε θετικό έδαφος.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 409 μονάδων ή 1,69% και διαμορφώνεται στις 24.616 μονάδες, διαγράφοντας  τις απώλειες που σημειώθηκαν κατά την συνεδρίαση της Τρίτης. Παράλληλα, άνοδο 1,86% καταγράφει και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 που βρίσκεται στις 2.977 μονάδες.

Τέλος, σημαντικά κέρδη 2,19% καταγράφει και ο δείκτης Nasdaq, των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο οποίος βρίσκεται στις 9.386 μονάδες.

Την ίδια στιγμή, αξιωματούχοι των ΗΠΑ αλλά και οι επιστήμονες εκτιμούν πως η πορεία ανοίγματος της οικονομίας εξελίσσεται μέχρι στιγμής ομαλά, χωρίς να καταγράφονται σημαντικές εξάρσεις στα νέα κρούσματα του κορονοϊού, ωστόσο η «πολεμική» ρητορική του Αμερικανού προέδρου προς την Κίνα σχετικά με τις ευθύνες για την εξάπλωση της πανδημίας δημιουργεί συγκρατημένη επιφυλακτικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ντ. Τραμπ με ανάρτησή του στο Twitter καταφέρθηκε εκ νέου εναντίον της Κίνας και με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατηγόρησε την κινεζική ηγεσία «για ανικανότητα η οποία οδήγησε σε μαζική δολοφονία».

Στην ανάρτησή του, ο Τραμπ έγραψε «Κάποιος τρελός στην Κίνα εξέδωσε μια ανακοίνωση η οποία κατηγορεί τους πάντες εκτός από τους ίδιους. Πείτε στον τρελό αυτόν ότι η ανικανότητα της Κίνας και τίποτα άλλο, οδήγησε σε μαζική δολοφονία».

Αναφορικά με τα εταιρικά αποτελέσματα εταιρειών λιανικής πώλησης που ανακοινώθηκαν σήμερα, σημαντική αύξηση των πωλήσεων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 κατέγραψε η Lowe's, με την μετοχή της να σημειώνει άνοδο 3,6%, ενώ η αύξηση των ηλεκτρονικών πωλήσεων της Target άγγιξε το 11,2% κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, με τις επιδόσεις των δύο εταιρειών να ξεπερνούν κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών της Wall Street.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα