Κέρδη 3% για το πετρέλαιο εν αναμονή της συνάντησης του OPEC+

Κέρδη 3% για το πετρέλαιο εν αναμονή της συνάντησης του OPEC+

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο σήμερα καθώς πλησιάζει όλο και πιο πολύ η στιγμή της συμφωνίας των μεγάλων παραγωγών (Σαουδική Αραβία και Ρωσία) στη μείωση της παραγωγής, στη διάρκεια συνάντησης που θα έχουν την Πέμπτη, με την προϋπόθεση ότι οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια.

Το Brent ενισχύεται 93 σεντς η 2,8% στα $33,98 το βαρέλι μετά από τις χτεσινές απώλειες άνω του 3%.

Το WTI είναι στα $26,96 το βαρέλι καταγράφοντας κέρδη 3,37%, ενώ χτες σημείωσε απώλειες σχεδόν 8%.

Την ίδια στιγμή, η απειλή της ύφεσης πλανάται πάνω από την αγορά εξαιτίας της διακοπής κάθε οικονομικής δραστηριότητας λόγω της προσπάθειας περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Οι παραγωγοί πρέπει να μειώσουν σύντομα και πολύ την παραγωγή, αν θέλουν να εμποδίσουν τον απόλυτο κορεσμό της πετρελαϊκής αγοράς», αναφέρει το Eurasia Group.

Ο OPEC δεν έχει ζητήσει από τον πρόεδρο Τραμπ τη μείωση της αμερικανικής παραγωγής πετρελαίου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες, Δευτέρα, ότι ο OPEC δεν του άσκησε πιέσεις με στόχο να σκεφτεί και να ζητήσει από τους Αμερικανούς παραγωγούς πετρελαίου, τη μείωση της παραγωγής τους, ως τρόπο υποστήριξης των διεθνών τιμών πετρελαίου.

Η ζήτηση του πετρελαίου παγκοσμίως έχει δεχθεί δραστικό πλήγμα διεθνώς, από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ο OPEC δεν τον πλησίασε με ένα τέτοιο αίτημα, αλλά όπως είπε η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου ήδη μειώνεται. «Νομίζω ότι συμβαίνει αυτόματα, αλλά δεν μου το έχει ζητήσει κάποιος μέχρι τώρα. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί» δήλωσε ο Τραμπ στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.