Κέρδη 2,3% για το αμερικανικό αργό

Κέρδη 2,3% για το αμερικανικό αργό

Αντέστρεψε τις αρχικές απώλειες με συνέπεια να ολοκληρώσει με κέρδη την ημέρα το αργό καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η Ρωσία δέχτηκε να μειώσει την παραγωγή της, ευθυγραμμίζοντας τη στάση της με αυτή του OPEC.

Οι τιμές ωστόσο εξακολουθούν να καταγράφουν σημαντική πτώση σε μηνιαία βάση, αφού για τον Νοέμβριο έχουν καταγράψει έως τώρα απώλειες 22%. Η άνοδος της παραγωγής των ΗΠΑ σε συνδυασμό με την έως τώρα επιλογή της Σαουδικής Αραβίας να μην μειώσει την παραγωγή της, έσπρωξε νωρίτερα το αμερικανικό αργό κάτω από τα $50 για πρώτη φορά εδώ και έναν χρόνο.

Ωστόσο οι τιμές ανέκαμψαν μετά από τις πληροφορίες πως η Ρωσία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τη Σαουδική Αραβία και τα άλλα μέλη του OPEC, προς την κατεύθυνση της μείωσης της παραγωγής.

Έτσι, η τιμή του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου κατέγραψε άνοδο 2,3% ή 1,16 δολάρια και διαμορφώθηκε στα 51,45 δολάρια ανά βαρέλι. Αντίστοιχα, η τιμή του Brent ενισχύθηκε κατά 1,3% ή 75 σεντς, στα 59,51 δολάρια ανά βαρέλι ανακάμπτοντας από το χαμηλό που είχε βρεθεί προηγουμένως στα 57,50 δολάρια το βαρέλι.