Αρνητικό «γύρισμα» για τη Wall Street παρά τα αρχικά κέρδη

Αρνητικό «γύρισμα» για τη Wall Street παρά τα αρχικά κέρδη

Σε αρνητικό έδαφος γύρισε Wall Street παρά το θετικό άνοιγμα της συνεδρίασης της Παρασκευής, εξέλιξη που αποτυπώνει την έντονη μεταβλητότητα που επικρατεί στις αγορές καθώς συνεχίζεται ο εμπορικός πόλεμος μεταξύΗΠΑ και Κίνας.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Dow Jones σημειώνει απώλειες 0,06% ή 12 μονάδων και βρίσκεται στις 26.375 μονάδες. Αντίστοιχα, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,12% ή 3 μονάδες, στις 2.928 μονάδες και ο Nasdaq χάνει 37 μονάδες ή 0,46%, στις 7.936 μονάδες.

Αρχικά ο Dow κατέγραφε κέρδη 150 καθώς ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε ότι Πεκίνο και Ουάσιγκτον βρίσκονται σε «αποτελεσματική επικοινωνία». Πρόκειται για τη δεύτερη «αισιόδοξη» δήλωση ανώτατου Κινέζου αξιωματούχου μέσα σε δύο ημέρες, καθώς χθες ο Υπουργός Εμπορίου της Κίνας ανέφερε ότι η εμπορική διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να λυθεί με «ηρεμία», ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση.

Στο μεταξύ ο Ντ. Τραμπ «ξαναχτύπησε», όμως, καθώς με νέο tweet επιτέθηκε στη Fed υποστηρίζοντας ότι οι δασμοί που επιβάλει δεν είναι πρόβλημα, αλλά η πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας είναι. 

Σε ό,τι αφορά τα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, νεότερα στοιχεία για τον Ιούλιο έδειξαν ότι οι Αμερικανοί καταναλωτές αύξησαν τις δαπάνες τους τον Ιούλιο, γεγονός που μεταφράζεται σε στήριξη της οικονομίας των ΗΠΑ.