Κέρδη 1% στη Wall με ώθηση από τις τράπεζες

Κέρδη 1% στη Wall με ώθηση από τις τράπεζες

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να αξιολογούν σειρά από εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου που δημοσιεύονται αυτή την περίοδο και όπως συνηθίζουν να λένε οι αναλυτές, είναι ικανά να επηρεάσουν την πορεία των δεικτών στα ταμπλό.

Σημειώνετα μάλιστα πως ο S&P 500 βρέθηκε σε θετικό έδαφος για τον Οκτώβριο.

Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος συνεχίζουν να είναι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και τις συνέπειες από την μερική συμφωνία στην οποία έφτασαν οι δύο ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου.

Ο ενθουσιασμός από την εμπορική συμφωνία μπορεί να έδωσε ώθηση στους δείκτες στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας αλλά οι αναλυτές σημείωσαν ότι η έλλειψη λεπτομερειών σχετικά με τις προγραμματισμένες αυξήσεις στους δασμούς κατέστησε τους αναλυτές πιο επιφυλακτικούς.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jοnes κέρδισε 238 μονάδες ή 0,9% και έκλεισε στις 27.025 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 100 μονάδες ή 1,2% κλείνοντας στις 8.149 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 30 μονάδων ή 1% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 2.996 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της JP Morgan κερδίζει 2,16% καθώς η τράπεζα κατέγραψε κέρδη και έσοδα ρεκόρ στο γ'' τρίμηνο του 2019, τα οποία υπερέβησαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, η τράπεζα ανέφερε ότι τα κέρδη αυξήθηκαν 8% στα 9,1 δισ. δολάρια ή 2,68 δολ. ανά μετοχή, υπερβαίνοντας την εκτίμηση των αναλυτών της Refinitiv που έκαναν λόγο για 2,45 δολάρια.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Goldman Sachs υποχωρεί 2,1% με την τράπεζα να ανακοινώνει κέρδη που ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων. Ειδικότερα, η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 1,88 δισ. δολαρίων ή 4,79 δολάρια ανά μετοχή, χαμηλότερα δηλαδή από τα 4,81 δολάρια ανά μετοχή που περίμεναν οι αναλυτές της Refinitiv.

Στο μεταξύ, οριακά κινείται η μετοχή της Citigroup με τα κέρδη και έσοδά της να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Νωρίτερα, σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν στην πλειοψηφία τους οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες και την αγορά να ποντάρει στη λύση του αδιεξόδου γύρω από το Brexit, την ώρα που διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι αναμένεται συμφωνία στις Βρυξέλλες έως σήμερα το βράδυ.