Κατοχύρωση κερδών στις ευρωαγορές

Κατοχύρωση κερδών στις ευρωαγορές

Με αρνητικά πρόσημα κινούνται στην πλειοψηφία τους οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες και τους επενδυτές να κινούνται επιφυλακτικά μετά τα  σημαντικά κέρδη που είχαν καταγράψει χτες με ώθηση από τις εξελίξεις στην κούρσα για το εμβόλιο του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,8% και κινείται στις 370,8 μονάδες με τον κλάδο των τροφίμων να ηγείται των απωλειών καταγράφοντας πτώση 1,5%, ενώ οι μετοχές της ενέργειας ενισχύονται κατά 0,4%.

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX σημειώνει απώλειες επίσης 0,8% και βρίσκεται στις 12.829 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 1% στις 5.059 μονάδες, όπως και ο βρετανικός FTSE 100 που κινείται στις 6.326 μονάδες με πτώση 0,9%.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν οι αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, όπου στην Ιταλία ο FTSE MIB εμφανίζει μικρές απώλειες 0,1% κινούμενος στις 20.240 μονάδες, ενώ στην Ισπανία ο ΙΒΕΧ 35 υποχωρεί κατά 0,15% στις 7.476 μονάδες.

Στα οικονομικά νέα που παρακολουθούν οι επενδυτές, η οικονομία της Κίνας κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 3,2% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, ανακάμπτοντας από την ιστορική συρρίκνωση 6,8% που είχε δει μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού και είναι η πρώτη από τις μεγάλες οικονομίες που επανέρχεται σε θετικούς ρυθμούς.

Τέλος, συνεδριάζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η οποία ωστόσο δεν αναμένεται να προχωρήσει σε κάποια ιδιαίτερη αλλαγής της πολιτικής της.