7ος χρόνος, ημέρα 2102η
Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021

Κάτω και από τα 40.000 δολάρια το bitcoin

Κάτω και από τα 40.000 δολάρια το bitcoin
PixieMe / Shutterstock.com

Συνεχίζονται για ακόμα μία ημέρα οι πιέσεις στην τιμή του bitcoin, με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα να υποχωρεί κάτω και από τα 40.000 δολάρια για πρώτη φορά από τις 8 Φεβρουαρίου, καθώς στον απόηχο των δηλώσεων Μασκ σήμερα τρεις εποπτικοί οργανισμοί στην Κίνα προειδοποίησαν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να μην παρέχουν υπηρεσίες σχετικά με συναλλαγές κρυπτονομισμάτων

Ειδικότερα, το bitcoin έφτασε να υποχωρεί σήμερα μέχρι και τα 38,585 δολάρια, αν και στη συνέχεια έβγαλε κάποια αντίδραση και πλέον κινείται στα 40.282 δολάρια, με μεγάλη πτώση πάντως άνω του 10%.

Σε κάθε περίπτωση η ναυαρχίδα των κρυπτονομισμάτων διαπραγματεύεται πλέον με απώλειες περίπου 40% κάτω από τα υψηλά των 64,895 δολαρίων που είχε καταγράψει στις 14 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ ανακοίνωσε μέσω twitter ότι η αυτοκινητοβιομηχανία δε θα δέχεται πλέον bitcoin για πληρωμές για οικολογικούς λόγους, καθώς η παραγωγή του κρυπτονομίσματος απαιτεί εξαιρετικά υψηλή κατανάλωση ενέργειας.

Επιπλέον, η αρνητική ειδησεογραφία για κρυπτονομίσματα συνεχίστηκε χτες, καθώς έγινε γνωστό ότι τρεις κινεζικοί οργανισμοί που λειτουργούν ως αυτόνομες αρχές και επιβλέπονται από μια σειρά αρμόδιων υπουργείων, αλλά και την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας καθώς και την Κινεζική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ανακοίνωσαν ότι τα μέλη τους δεν μπορούν να ασφαλίζουν εταιρείες που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα επιχειρήσεις που ασχολούνται με ψηφιακά νομίσματα.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτός από το bitcoin μεγάλες απώλειες βλέπουν και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, με το Ethereum βυθίζεται κατά περίπου 15% στα 2,990 δολάρια, το Stellar πραγματοποιεί βουτιά 11,5% 0,58 δολάρια, το Cardano χάνει επίσης 15% κινούμενο στα 1,77 δολάρια, όπως και το Dogecoin που υποχωρεί κατά 14,6% με την τιμή του στα 0,42 δολάρια.

Όπως αναφέρει άλλωστε στο CNBC, η μεγάλες απώλειες που σημειώνονται είχαν αποτέλεσμα να εξανεμιστούν 280 δισ. δολάρια από το σύνολο της κεφαλαιοποίησης των ψηφιακών νομισμάτων.

Πηγή: Reuters