Κάτω από τα 30 δολάρια ξανά το πετρέλαιο

Κάτω από τα 30 δολάρια ξανά το πετρέλαιο

Χαμηλότερα από τα 30 δολάρια υποχώρησαν εκ νέου οι τιμές του αργού πετρελαίου, καθώς οι προσδοκίες για ενδεχόμενη μείωση της παραγωγής από τους μεγάλους πετρελαιοπαραγωγούς εξασθενούν όλο και περισσότερο, ενώ η αγορά προετοιμάζεται για την αυριανή ανακοίνωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, τα οποία αναμένεται να είναι αυξημένα.

Εχθές και σήμερα το πετρέλαιο έχει διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών που αποκόμισε από το τετραήμερο ανοδικό σερί της προηγούμενης εβδομάδας που πυροδότησαν οι ενδείξεις για πιθανή συμφωνία μείωσης της παραγωγής ανάμεσα στον OPEC και στη Ρωσία.

Το συμβόλαιο του αργού WTI (West Texas Intermediate), παραδόσεως Μαρτίου, υποχώρησε κατά 5,5% ή 1,74 δολάρια στα 29,88 δολάρια ανά βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, καταγράφοντας το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 21 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Το Brent, παραδόσεως Απριλίου, σημείωσε πτώση 4,4% ή 1,52 δολάρια και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στο ICE του Λονδίνου στα 32,72 δολάρια.

Αναλυτές της Goldman Sachs προειδοποίησαν εχθές σε επενδυτικό τους σημείωμα πως μπορεί ο OPEC να έχασε την ευκαιρία του και να είναι πλέον πολύ αργά για μια μείωση της παραγωγής. Θεωρούν εξαιρετικά απίθανο το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας μείωσης της παραγωγής, αλλά ακόμη και αν αυτό συμβεί υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να ενισχύσει πλέον την τιμή.