Συνεχίζεται ο κατήφορος του bitcoin - Χάνει το 10% της αξίας του

Συνεχίζεται ο κατήφορος του bitcoin - Χάνει το 10% της αξίας του

Τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες εδώ και οκτώ μήνες σημείωσε το bitcoin, καθώς το κρυπτονόμισμα συνεχίζει την πτωτική του πορεία κι ενώ η αγορά στο σύνολό της διακρίνεται από έντονη μεταβλητότητα.

Το bitcoin υποχώρησε την Πέμπτη 6,3% στα 5.202 δολάρια, αφότου κατέγραψε απώλειες και την προηγούμενη μέρα μετά από μια περίοδο σχετικά μεγάλης σταθερότητας. Σε ένα αναπάντεχο sell off, το κρυπτονόμισμα έχασε μέσα σε λίγες ώρες το 10% της αξίας του.

Παράλληλα, σύμφωνα με το CoinMarketCap.com, η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων έπεσε κατά 15 δισ. δολάρια, υποχωρώντας κάτω από τα 100 δισ. για να διαμορφωθεί στα $98.194.458.586.

Το sell-off ξεκίνησε την Τετάρτη και συνεχίστηκε την Πέμπτη στην Ασία.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της BKCM Μπράιαν Κέλι ανέφερε στο CNBC, ότι η απότομη πτώση οφείλεται στο bitcoin cash, το οποίο προέκυψε μετά το fork με το bitcoin τον Αύγουστο του 2017. Ουσιαστικά πρόκειται για μια «διάσπαση» του bitcoin που μετά από τεχνικές αλλαγές στην υποδομή του κρυπτονομίσματος, θα επέτρεπε τη διενέργεια μεγαλύτερου όγκου συναλλαγών.

«Πλέον μπορούμε να πούμε ότι το επερχόμενο hard fork του cashcoin δείχνει την αβεβαιότητα που επικρατεί μεταξύ των επενδυτών κρυπτονομισμάτων, ενώ οι αναλυτές τόσο της αγοράς κυρυπτονομισμάτων όσο και της παραδοσιακής προέβλεψαν μια παρατεταμένη αγορά bear μέχρι το 2019», δήλωσε ο Ντόναλντ Μπούλερς, εκπρόσωπος της εταιρείας blockchain Elastos στον Independent.

«Οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων έχουν αποδείξει ότι έχουν έντονες αντιδράσεις στις αλλαγές, και αυτή η «βουτιά» θα μπορούσε να είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτού του φαινομένου», σημείωσε.