Καθοδικές τάσεις στις ευρωαγορές

Καθοδικές τάσεις στις ευρωαγορές

Απώλειες καταγράφουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, εξέλιξη που αναζωπυρώνει τους φόβους για επικείμενη ύφεση.

Σε αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,2%, με τον τεχνολογικό κλάδο να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες της τάξης 0,9%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX χάνει 0,55% και 64 μονάδες, ο γαλλικός CAC υποχωρεί 0,71% χάνοντας 31 μονάδες και ο FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,52% και 34 μονάδων. Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,1% και 21 μονάδες ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί κατά 30 μονάδες ή 0,35%.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια «πλήττονται» από τη χθεσινή αντιστροφή των αποδόσεων των αμερικανικών τίτλων, η οποία έφτασε στο χειρότερο σημείο από το 2007 μετά τις ανησυχίες που προκαλούν οι χειρισμοί του προέδρου Τραμπ στις διεθνείς εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το δεκαετές ομόλογο των ΗΠΑ υποχωρούσε κατά 6 μονάδες βάσης με την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 1.484%, ενώ την ίδια ώρα ο διετής τίτλος βρέθηκε στο 1.528% έχοντας υποχωρήσει κατά 2,3 μονάδες βάσης.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία με τους ηγέτες του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουίτζι Ντι Μάιο και Νικόλα Τζινγκαρέτι, να προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Άνοδο ωστόσο σημειώνουν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς χθες το Πεκίνο δήλωσε ότι θα χαλαρώσει ή θα άρει τους περιορισμούς στην αγορά αυτοκινήτων σε μια προσπάθεια να τονώσει την κατανάλωση.