Καθοδικά οι τιμές του πετρελαίου

Καθοδικά οι τιμές του πετρελαίου

Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκαν οι τιμές των πετρελαίων την Παρασκευή σημειώνοντας ελαφρά εβδομαδιαία πτώση, καθώς η JP Morgan μείωσε τις προβλέψεις για τις τιμές του αργού πετρελαίου, αφού απέσυρε τις ανησυχίες για την αύξηση των εξαγωγών των ΗΠΑ και τη μείωση της ζήτησης στην Κίνα.

Συγκεκριμένα, το αργό τύπου WTI παραδόσεως Ιουλίου υποχωρεί κατά 0,45% στα 65.65 δολάρια ανα βαρέλι 65,74 δολάρια, ενώ στο ICE του Λονδίνου, το Brent παραδόσεως Ιουλίου πέφτει κατά 1,15% στα 76,43 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η JP Morgan μείωσε κατά 3 δολάρια την πρόβλεψή της για την τιμή του αμερικανικού αργού το 2018, στα 62,20 δολ. το βαρέλι. 

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν λίγο νωρίτερα από τη συνεδρίαση, αφού τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η κινεζική ζήτηση μειώνεται και οι ανησυχίες για την αύξηση της παραγωγής των ΗΠΑ παραμένουν.

Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας μειώθηκαν από το ρεκόρ που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα με τα κρατικά διυλιστήρια να εισέρχονται στην προγραμματισμένη συντήρηση.