Καταρρέουν πάλι οι τιμές του πετρελαίου - Σε χαμηλό 21 ετών το brent

Καταρρέουν πάλι οι τιμές του πετρελαίου - Σε χαμηλό 21 ετών το brent

Συνεχίζουν να «βυθίζονται» οι τιμές του πετρελαίου, με το brent να υποχωρεί κάτω από τα 17 δολάρια το βαρέλι νωρίτερα σήμερα, καθώς η ήδη κορεσμένη αγορά πλήττεται από το σοκ της πανδημίας του κορονοϊού. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και 21 χρόνια, με το brent να έχει χάσει περίπου 40% αυτή την εβδομάδα.

Ειδικότερα, το Brent είχε φτάσει να υποχωρεί έως και άνω του 12% στα 16,98 δολάρια το βαρέλι, ενώ πλέον - στις 2.30 ώρα Ελλάδας - το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουνίου έχει διαγράψει τις απώλειες και κινείται στα 19,4 δολάρια με μικρή άνοδο 0,36%. 

Ενώ η τιμή του WTI προς παράδοση τον Ιούνιο, που κατέγραφε άνοδο 20% στο άνοιγμα της αγοράς, έπεφτε κατά 5% το μεσημέρι (τοπική ώρα), στα 11 δολάρια το βαρέλι, ενώ τη στιγμή αυτή διαμορφώνεται στα 11,4 δολάρια με απώλειες όμως που ξεπερνούν το 1,7%.

«Η δυσθυμία θα διατηρήσει σίγουρα τις τιμές στο πάτωμα βραχυπρόθεσμα, μέχρι να φανεί φως στην άκρη του τούνελ, με τη σταδιακή επανέναρξη των οικονομικών δραστηριοτήτων που έχουν ανασταλεί παντού, σε όλο τον κόσμο», σχολίασε ο Τζινγκγί Παν, ο οποίος χαράσσει στρατηγική στην IG.

Η τιμή του βαρελιού του WTI προς παράδοση τον Μάιο, η διαπραγμάτευση της οποίας ολοκληρώθηκε την Τρίτη, βυθίστηκε τη Δευτέρα — για πρώτη φορά στην ιστορία — βαθιά σε αρνητικό έδαφος, με τους επενδυτές να φθάνουν στο σημείο να πληρώνουν τους αγοραστές για να ξεφορτωθούν συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης.

Υπενθυμίζεται πως χτες το βράδυ, η τιμή στο Future Ιουνίου για το αμερικανικό αργό (WTI), κινήθηκε στα 9,90 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει μέσα στην ημέρα ακόμη και πάνω από 44%. Τυχαίο δεν είναι επίσης ότι οι τιμές σποτ για το αμερικανικό αργό κινήθηκαν στα 7,70 δολάρια το βαρέλι, με χαμηλό ημέρας ακόμη και το… 1,5 δολάριο και πτώση άνω του 70%.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί τρομάζει το κραχ του πετρελαίου

Τι δείχνει η κατάρρευση της τιμής του αμερικανικού αργού