Και τώρα το μεγάλο «μπουμ» - Τα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα πολιορκούν τα κρυπτονομίσματα

Και τώρα το μεγάλο «μπουμ» - Τα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα πολιορκούν τα κρυπτονομίσματα

Twitter, Facebook, Discord, Telegram, και Reddit πέντε από τα κορυφαία κοινωνικά δίκτυα πολιορκούν τις αγορές κρυπτονομισμάτων. με τουλάχιστον πέντε κοινωνικά δίκτυα να έχουν απευθείας πλάνα για την ενσωμάτωση των κρυπτονομισμάτων- ο αριθμός των χρηστών και η πρόσβαση στα κρυπτονομίσματα θα απλοποιηθεί- με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις τιμές διαπραγμάτευσης των ψηφιακών νομισμάτων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Discord, Jason Citron, άφησε να εννοηθεί ότι η εφαρμογή επικοινωνίας θα συνδεθεί στο Ethereum μέσω ψηφιακών πορτοφολιών όπως το MetaMask.   Εάν ενσωματωθεί, τα εκατομμύρια χρήστες του Discord θα μπορούσαν να στείλουν ο ένας στον άλλο κρυπτονομίσματα.

Ο Citron σε ένα tweet την Τρίτη δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει το Discord να είναι συνδεδεμένο με το Ethereum, με το σχόλιο "μάλλον τίποτα" - μια φράση που χρησιμοποιείται συχνά στην αγορά κρυπτονομίσματα για να δείξει ότι κάτι πολύ φιλόδοξο έπεται παρά το γεγονός ότι οι αρνητικοί προσκείμενοι στις αγορές κρυπτονομισμάτων θα το θεωρήσουν ως μη σημαντικό.

Εάν το Ethereum ενσωματωθεί επιτυχώς στο Discord, τα εκατομμύρια χρήστες της εφαρμογής θα μπορούσαν να στείλουν ο ένας στον άλλον κρυπτονομίσματα και το Discord θα μπορούσε να δημιουργήσει μια νέα πηγή εισόδων με το να επιτρέψει την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων.

Η εμβέλεια του κοινωνικού δικτύου ανέρχεται στα 150 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως.

Τον Αύγουστο, η Discord διεξήγαγε μια έρευνα ρωτώντας τους χρήστες σχετικά με ένα "πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων στο Discord", που σημαίνει ότι κάθε λογαριασμός Discord θα μπορούσε να συνοδεύεται από ένα ψηφιακό πορτοφόλι.

Νωρίτερα φέτος, η Microsoft βρισκόταν σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά του Discord για 10 δισεκατομμύρια δολάρια ή περισσότερο, αλλά αυτές οι συνομιλίες φέρεται να σταμάτησαν καθώς το Discord επιδιώκει μια πιθανή IPO στο μέλλον. Η τελευταία αποτίμηση πληροφορίες τον Σεπτέμβριο αποτιμούσε το κοινωνικό δίκτυο στα $15 δις όταν συγκέντρωσε 500 εκατομμύρια δολάρια σε έναν νέο γύρο χρηματοδότησης.

Η αγάπη του Reddit για τα κοινωνικά νομίσματα είναι γνωστή και έχουμε αναφερθεί πολλές φορές. Ο συνιδρυτής του Reddit, Alexis Ohanian, μίλησε στο συνέδριο Breakpoint στην Λισαβώνα και ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 100 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία αποκεντρωμένων μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο blockchain Solana.

Αυτό έρχεται μια μέρα αφότου ο Διευθύνων Σύμβουλος τoυ ανταλλακτηρίου FTX, Sam Bankman-Fried, δήλωσε ότι η δημιουργία μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο blockchain θα μπορούσε να είναι «απολύτως τεράστια».

Πολύ πρόσφατα είχαμε αναφερθεί και στην ιδιαίτερη αισιοδοξία στις αγορές των NFT, του blockchain gaming και των metaverse εντός της κοινότητας των ψηφιακών νομισμάτων - με τόσο ιδρυτές εταιρειών αλλά και επενδυτές να θεωρούν πως η νέα κίνηση του Facebook δημιουργεί νέες προοπτικές. Μην ξεχνάμε πως το Facebook, δεν είναι η πρώτη φορά που ακολουθεί τις καινοτομίες της αγοράς κρυπτονομισμάτων- ήταν κάτι που είχε προσπαθήσει στον τομέα των πληρωμών με το μεγαλεπήβολο σχέδιο για το ψηφιακό νόμισμα LIBRA- τώρα γνωστό ως DIEM που ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει στην αγορά.

Το κοινωνικό δίκτυο έχει 2,91 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως και μια φαινομενικά ατελείωτη υποστήριξη κεφαλαίου.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό με τουλάχιστον πέντε κοινωνικά δίκτυα να έχουν απευθείας πλάνα για την ενσωμάτωση των κρυπτονομισμάτων- ο αριθμός των χρηστών και η πρόσβαση στα κρυπτονομίσματα θα απλοποιηθεί- με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις τιμές διαπραγμάτευσης των ψηφιακών νομισμάτων.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.