JPMorgan: Αγοράστε ελληνικά ομόλογα – Έρχεται νέα έξοδος στις αγορές

JPMorgan: Αγοράστε ελληνικά ομόλογα – Έρχεται νέα έξοδος στις αγορές

Την τιμητική τους έχουν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα στις πρώτες αναλύσεις ξένων οίκων για το 2021 καθώς θεωρούνται πιο ελκυστικά από τους υπόλοιπους τίτλους των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία. Η JPMorgan δίνει σήμα αγοράς εκτιμώντας ότι το ελληνικό δημόσιο θα προχωρήσει σε έκδοση 10ετούς ή 30ετούς ομολόγου στο προσεχές διάστημα και παράλληλα δίνει σοβαρές πιθανότητες στο σενάριο να δούμε νέες αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης μέσα στο 2021.

Η αμερικανική τράπεζα ωστόσο αναμένει να επιτευχθεί η επενδυτική βαθμίδα το 2022 και όχι φέτος. Ο συνδυασμός υψηλότερων αποδόσεων και χαμηλού ρίσκου από τη στιγμή που τα ελληνικά ομόλογα θα συμμετέχουν στο QE Πανδημίας τουλάχιστον έως τον Μάρτιο του 2022 έχει αναγκάσει εδώ και αρκετούς μήνες ξένους οίκους αφενός να προχωρήσουν σε πολύ ευοίωνες προβλέψεις και αφετέρου να δώσουν σύσταση αγοράς.

Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι καταλυτικός παράγοντας με την JPMorgan να επισημαίνει ότι η Ελλάδα θα είναι η χώρα που θα ωφεληθεί περισσότερο από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. Σε αυτό το πλαίσιο, η ελληνική οικονομία εκτιμάται ότι έχει καλές μακροοικονομικές προοπτικές, οι οποίες σε συνδυασμό με το σταθερό πολιτικό περιβάλλον και τις πλάτες της ΕΚΤ, καθιστούν ελκυστικά τα ελληνικά ομόλογα.

Μάλιστα, η JPMorgan δίνει σύσταση αγοράς του ελληνικού 7ετούς τίτλου αντί του αντίστοιχου πορτογαλικού ομολόγου.