Ιταλία και Κίνα οδήγησαν σε κέρδη τις ευρωαγορές

Ιταλία και Κίνα οδήγησαν σε κέρδη τις ευρωαγορές

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη καθώς οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία αλλά και οι δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου της Κίνας για «ψυχραιμία» στο διαμάχη με τις ΗΠΑ έδρασαν καθησυχαστικά για τους επενδυτές.

Σε αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 1,04% κλείνοντας στις 376,74 μονάδες με όλους τους κλάδους του σε θετικό έδαφος.

Στα επιμέρους χρηματιστήρια, ο γερμανικός DAX κέρδισε 1,18% ολοκληρώνοντας τη σημερινή συνεδρίαση στις 11.838 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε άνοδο 1,51% και βρέθηκε στις 5.449 μονάδες, όπως και ο βρετανικός FTSE 100, o οποίος παρά τους κλυδωνισμούς που προκάλεσε η απόφαση του Μπ. Τζόνσον να κλείσει το βρετανικό κοινοβούλιο ενισχύθηκε επίσης κατά 0,78% κινούμενος στις 7.184 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε άνοδο 0,54% στις 8.794 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB πραγματοποιεί άλμα 1,94% και βρέθηκε στις 21.398 μονάδες.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, δήλωσε ότι την εντολή που του ανέθεσε ο αρχηγός του κράτους προκειμένου να προσπαθήσει να συγκροτήσει νέα κυβέρνηση, τονίζοντας πως ευελπιστεί να καταρτίσει έναν κατάλογο των υπουργών που θα συμμετάσχουν σε αυτήν τις ερχόμενες ημέρες.

Παράλληλα οι επενδυτές ανέγνωσαν με ανακούφιση τη δήλωση του υπουργού Εμπορίου της Κίνας, ο οποίος ανέφερε ότι η εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ θα αντιμετωπιστεί και θα επιλυθεί με «ψυχραιμία».