7ος χρόνος, ημέρα 2151η
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021

Ιστορικού μεγέθους short squeeze για το $BTC- Τι μας οδήγησε στα 40.000 δολάρια (+15%)

Ιστορικού μεγέθους short squeeze για το $BTC- Τι μας οδήγησε στα 40.000 δολάρια (+15%)

Ήδη από την περασμένη Τετάρτη, υπήρχε ένα συγκρατημένο αίσθημα αισιοδοξίας στις αγορές κρυπτονομισμάτων αλλά δεν περιμέναμε να συμβεί τόσο σύντομα ένα short squeeze! Μας εξέπληξε ευχάριστα, ενώ οι επενδυτές φαίνεται να κινήθηκαν αποφασιστικά το βράδυ της Κυριακής.

Η αγορά κινήθηκε νευρικά καθώς πλησιάζαμε στην περιοχή των short gamma στα 35-36k. Οι πτώσεις στα γραφήματα ήταν σύντομες και ρηχές. Τέλος, η φημολογία πως η Amazon θα αποδέχεται πληρωμές σε $BTC αποδείχτηκε ο καταλύτης για το short squeeze σήμερα το πρωί της Ασίας.

Παρά την απότομη αύξηση, η αγορά δεν αισθάνεται ιδιαίτερα άγχος ενώ έχει αλλάξει εντελώς το κλίμα των επενδυτών οι οποίοι προσδοκούν περαιτέρω αύξηση. Οι όγκοι συναλλαγών έχουν αυξηθεί σήμερα, ωστόσο δεν κινούμαστε ακόμα σε αποφασιστικά βήματα.

Μέχρι στιγμής, αυτή η κίνηση μοιάζει περισσότερο με μια ανάκαμψη/ διόρθωσε σε μια εκτεταμένη ουδέτερη κατάσταση μετά από υπερβολική πίεση προς το επίπεδο κοντά στα $30k.

Εάν η Amazon επιβεβαιώσει αυτές τις φήμες, το BTC θα δοκιμάσει σίγουρα την αντίσταση στα 40-42k. Εάν η τιμή διαπραγμάτευσης BTC ακολουθεί το 2018-20, εάν ξεπεράσουμε την αντίσταση στα $42k- η αγορά θα μας οδηγήσει στο επίπεδο των 50k τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο.

Θέσεις αξίας $1.17 δις ρευστοποιήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών ήταν shorts, με το κινεζικό ανταλλακτήριο ByBit να διατηρεί την πρωτοκαθεδρία των ρευστοποιήσεων.

Τα funding rates εξακολουθούν να είναι αρνητικά, παρά τη συμπίεση των τελευταίων ωρών που ρευστοποίησε θέσεις shorts (οι οποίοι έγιναν «αγοραστές» για να κλείσουν τις θέσεις).

Αν και παρατηρούμε αύξηση των επιτοκίων χρηματοδότησης σήμερα, έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε και λαμβάνοντας υπόψη την περιορισμένη ρευστότητα ε οι επόμενες εβδομάδες θα μπορούσαν να διατηρήσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση τιμών.

Παράλληλα βλέπουμε ένα πολύ σημαντικό outflow 31 χιλιάδων BTC από το ανταλλακτήριο Binance - κάτι που δείχνει ότι πολύ επενδυτές λαμβάνουν μακροπρόθεσμες θέσεις ασφαλίζοντας τα κρυπτονομίσματα τους σε cold wallets.

Όπως σε κάθε μεγάλο ράλι- έτσι ξεκινάει πάλι και η φημολογία για το Tether. Σε άρθρο το Bloomberg δηλώνει πηγές Αμερικανών αξιωματούχων ότι ερευνούν εάν στελέχη του stablecoin Tether διέπραξαν τραπεζική απάτη. Το $BTC υποχώρησε προσωρινά ως και $1000 με αυτή την είδηση, ωστόσο σύντομα επανήλθε στα προγενέστερα επίπεδα.

Σύμφωνα με την έκθεση, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών "εξετάζει κατά πόσο το Tether απέκρυψε από τις τράπεζες ότι οι συναλλαγές συνδέονταν με κρυπτονομίσματα, ενώ αναφέρονται ως πηγή τρία άτομα με άμεση γνώση του θέματος που ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή ο έλεγχος είναι εμπιστευτικός." Η έκθεση ανέφερε ότι η έρευνα "επικεντρώνεται σε κινήσεις που σημειώθηκαν πριν από χρόνια, όταν το Tether βρισκόταν σε πρώιμο στάδια"

Το Bloomberg ανέφερε ότι μία από τις πηγές του ανέφερε ότι το DOJ έχει στείλει επιστολές που ενημερώνουν τους παραλήπτες ότι είναι παραλήπτες μιας έρευνας. "Οι ανακοινώσεις σηματοδοτούν ότι μια απόφαση για το αν θα ασκήσει έλεγχος θα μπορούσε να ληφθεί σύντομα, με ανώτερους αξιωματούχους του Υπουργείου Δικαιοσύνης να καθορίσουν τελικά εάν δικαιολογούνται κυρώσεις”.

Σε μια δήλωση που δημοσιεύθηκε μετά τη δημοσίευση της έκθεσης του Bloomberg, το Tether είπε ότι το άρθρο ακολουθεί ένα μοτίβο επανασυσκευάσεις παλιών ισχυρισμών ως «ειδήσεων». Οι συνεχείς προσπάθειες για δυσφήμιση του Tether δεν θα αλλάξουν την αποφασιστικότητά μας να παραμείνουμε ηγέτες στην κοινότητα. "

"Το Tether έχει τακτικά ανοιχτό διάλογο με υπηρεσίες επιβολής του νόμου, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ως μέρος της δέσμευσής μας για συνεργασία, διαφάνεια και υπευθυνότητα", συνέχισε η εταιρεία. «Είμαστε περήφανοι για το ρόλο μας ως ηγέτες της αγοράς κρυπτονομισμάτων στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ της κοινότητας και των κυβερνητικών αρχών στις Η.Π.Α. και σε όλο τον κόσμο. Παραμένουμε αφοσιωμένοι στους πελάτες μας και στην κορυφαία τεχνολογία και διαφάνεια που οδήγησε στην ανάπτυξή μας»

Παρά τις ειδήσεις το $USDT δεν έπεσε κάτω από το $1 της συνδεδεμένης αξίας, που δηλώνει ότι δεν είχε σημαντική επιρροή στους επενδυτές. Για παράδειγμα το 2018 η τιμή διαπραγμάτευσης είχε πέσει στο χαμηλό των $0.92 στον απόηχο των ειδήσεων αναφορικά με την δέσμευση κεφαλαίων που είχε υποστεί η Bitfinex.