Ιστορική πρεμιέρα για το πρώτο Bitcoin Futures ETF στις ΗΠΑ

Ιστορική πρεμιέρα για το πρώτο Bitcoin Futures ETF στις ΗΠΑ

Το Διαπραγµατεύσιµο Αµοιβαίο Κεφάλαιο (ETF) που βασίζεται σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin (ProShares) έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την διαπραγμάτευση του την Τρίτη, εάν δεν υπάρξει κάποια κανονιστική παρέμβαση της τελευταίας στιγμής.

Η εταιρεία κατέθεσε ένα τροποποιημένο ενημερωτικό δελτίο, δηλώνοντας την πρόθεσή του να κυκλοφορήσει στις 18 Οκτωβρίου. Θα διαπραγματεύεται με το διακριτικό $ BITO.

Πιθανότατα δεν θα υπάρξει επίσημο πράσινο φως από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC). Στην περίπτωση τέτοιων εγγραφών, μόλις παρέλθουν 75 ημέρες από την αρχική κατάθεση χωρίς διαφωνία από την SEC, ένα προϊόν μπορεί να ξεκινήσει να διαπραγματεύεται.

Η πιο πρόσφατη κατάθεση του ProShares υποδεικνύει ότι θα καταχωρηθεί στο NYSE Arca σήμερα Δευτέρα.

Θα είναι το πρώτο προϊόν που βασίζεται σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κρυπτονομισμάτων που θα εισαχθεί σε χρηματιστήριο των ΗΠΑ. Παρόλο που δεν παρέχει όχημα για άμεση επένδυση στην αγορά του bitcoin, θα είναι η πιο άμεση έκθεση που θα υπάρχει στους επενδυτές με τη μορφή ETF.

Ο Καναδάς έδωσε το πράσινο φως σε αρκετά προϊόντα που βασίζονται σε κρυπτονομίσματα νωρίτερα φέτος, ενώ πολλοί υποθέτουν ότι η αλλαγή ηγεσίες στις ρυθμιστικές αρχές των θα μπορούσαν να δουν πιο ευνοϊκά ένα ETF που βασίζεται στο Βitcoin.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την προοπτική ενός ETF που κατατέθηκε στο πλαίσιο του Investment Act του 1940 και συνδέεται με συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin CME. Η ProShares ήταν η πρώτη που κατέθεσε υπό αυτές τις συνθήκες μετά τα σχόλια του προέδρου. Άλλοι αιτήσεις που βρίσκονται σε αναμονή περιλαμβάνουν τις Valkyrie, VanEck, Invesco και BlockFi μεταξύ άλλων.

Ακόμα, η αναζήτηση για ένα bitcoin ETF δεν έχει ολοκληρωθεί. Οι εκδότες με spot προϊόντα πριν από την προμήθεια εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν επαναλαμβανόμενες επεκτάσεις στην αξιολόγηση των αιτήσεων τους. Το VanEck πιθανότατα θα είναι το πρώτο ETF που αναμένεται να λάβει απάντηση. Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πρόσφατα διατύπωσε την απόφαση για τελευταία φορά, μεταφέροντας την προθεσμία απόφασης στις 14 Νοεμβρίου. Η SEC ανέφερε ιστορικά ανησυχίες για χειραγώγηση της αγοράς στις αγορές spot bitcoin στις προηγούμενες απορρίψεις της.

Γιατί το Grayscale Bitcoin Trust θα δεχθεί ισχυρή πίεση

Το ProShares Bitcoin Strategy ETF θα έχει χρέωση 95 bps - λιγότερο από το μισό του τέλους 2% GBTC. Αντίστοιχα τα ETFs των Valkyrie και Invesco θα μπορούσαν επίσης να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα. Ενώ η Invesco δεν έχει ενημερώσει ακόμη το ενημερωτικό δελτίο της, η Valkyrie ενημέρωσε το ενημερωτικό δελτίο του ETF που βασίζεται σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin την Τετάρτη, προσθέτοντας BTF ως το διακριτικό του προσφερόμενου προιόντος. Η Valkyrie κατέθεσε την φόρμα 8-A προς την SEC την Παρασκευή το πρωί, ένα έντυπο που οι εταιρείες πρέπει να συμπληρώσουν πριν προσφέρουν τίτλους σε χρηματιστήριο.

Μπορεί το $BTC να διατηρήσει τα επίπεδα των $60.000;

Δεν υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα συναλλαγών στο δίκτυο σε αυτά τα επίπεδα τιμών, πράγμα που σημαίνει ότι σχετικά λίγα κρυπτονομίσματα έχουν αλλάξει χέρια στα επίπεδα άνω των 60.000 δολαρίων. Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη λαμβάνοντας υπόψιν το σύντομο χρονικό διάστημα που το BTC διατήρησε την τιμή της πάνω από $ 60K τον Απρίλιο. Με μικρή υποστήριξη ή αντίσταση σε αυτό το εύρος συναλλαγών, αναμένουμε μεγάλη μεταβλητότητα προς κάθε κατεύθυνση - καθώς το BTC πλησιάζει σε νέο επίπεδα ανακάλυψη τιμών.

Είναι σημαντικό όπως γράψαμε την προηγούμενη εβδομάδα - οι επενδυτές να υπολογίζουν πως μπορεί τα επίπεδα αυτά να οφείλονται λόγω της φημολογίας για τα ETF, αλλά να καταλήξουν να πωλήσουν με την επιτυχή έκβαση.