Ιστορικά υψηλά για Nasdaq, συνεχίζει με απώλειες ο Dow

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, 23:28
-A +A

Με μικρές μεταβολές και μικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τον τεχνολογικό κλάδο να δίνει ώθηση στον Nasdaq και να τον οδηγεί σε νέα ιστορικά υψηλά αλλά και τον βιομηχανικό δείκτης να συνεχίζει το αρνητικό του σερί.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones κατέγραψε την έβδομη διαδοχική ημέρα απωλειών που αποτελεί την χειρότερη επίδοση από τον Μάρτιο του 2017.

Και η σημερινή συνεδρίαση διεξάχθηκε εν μέσω της αβεβαιότητας για τον διαφαινόμενο εμπορικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ, Κίνας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 65,63 μονάδες ή 0,27% και έκλεισε στις 24.634 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 55,93 μονάδες ή 0,72% και βρέθηκε στις 7.781 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 11,18 μονάδες ή 0,40% και ολοκλήρωσε στις 2.762 μονάδες.

Τα αντίμετρα της ΕΕ σε βάρος ορισμένων αμερικανικών προϊόντων, όπως τα τζην, το μπέρμπον ή οι μοτοσικλέτες, ως απάντηση στους δασμούς που έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον στον ευρωπαϊκό χάλυβα και το ευρωπαϊκό αλουμίνιο, θα τεθούν σε εφαρμογή στις 22 Ιουνίου, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η μονομερής και αδικαιολόγητη απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών» να επιβάλουν αυτούς τους τελωνειακούς δασμούς «δεν μας αφήνει άλλη επιλογή», υπογραμμίζει η Ευρωπαία επίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μάλμστρομ στην ανακοίνωση.

Στα μάκρο της ημέρας, αύξηση κατέγραψε το α' τρίμηνο του 2018 έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ, με το σχετικό μέγεθος να ανέρχεται στα 124,105 δισ. δολάρια.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για έλλειμμα στα 130 δισ. δολάρια.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Oracle Corp υποχώρησε κατά 7,64% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου αλλά υποβάθμισε το outlook.

Στο μεταξύ, η μετοχή της Starbucks Corp έχασε 9,07% με την εταιρεία να ανακοινώνει θα κλείσει περισσότερα καταστήματα στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, καταγράφοντας κέρδη ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές τους στην πλειοψηφία τους οι ευρωαγορές, διαγράφοντας μέρος των απωλειών που οδήγησαν χθες σε χαμηλό σχεδόν τριών μηνών, παρά τους φόβους για το παγκόσμιο εμπόριο με τους νέους δασμούς Τραμπ.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 23/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα