Ισορροπία και συσσώρευση μεταξύ 755-760 μονάδων στο Χ.Α.

Πέμπτη 09 Αυγούστου 2018, 13:00 - Τελευταία ενημέρωση: 17:25
-A +A

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Συνεδρίαση ισορροπιών, συσσώρευσης και σταθεροποίησης είναι (και) η σημερινή στο ελληνικό χρηματιστήριο, με το Γενικό Δείκτη να παραμένει μέσα στο εύρος που έχει εγκλωβιστεί τελευταία, ήτοι μεταξύ 755 – 760 μονάδων.

Η ελληνική αγορά μπορεί να έχει τα δικά της εγγενή δομικά προβλήματα όπως η ρηχότητα, η απουσία εισροής νέων κεφαλαίων αλλά και η έλλειψη ισχυρών καταλυτών, όμως, όλες οι αγορές παγκόσμια είναι σε φάση περιορισμού διακυμάνσεων και συναλλαγών.

Οι ασιατικές αγορές έκλεισαν με μεικτά πρόσημα, με τον Nikkei 225 να υποχωρεί 0,20%, τον Hang Seng να κερδίζει 0,88%, τον Asia Dow στο -0,10% και τον Shanghai στο +1,83%. Ακόμη μεγαλύτερο σκηνικό ισορροπίας χθες στους αμερικανικούς δείκτες που έδειξαν ξεκάθαρες τάσεις συσσώρευσης, χωρίς όμως να απομακρύνονται – οι S&P 500 και Nasdaq – από τα ιστορικά υψηλά τους.

Ο Dow Jones έκλεισε με οριακή πτώση 0,18%, ο S&P 500 υποχώρησε οριακά 0,03%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε ανεπαίσθητα κατά 0,06%. Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες ισορροπίας και παύσης… εχθροπραξιών, εικόνα πλήρους σταθεροποίησης καταγράφεται σήμερα και στις ευρωπαϊκές αγορές, με οριακές κινήσεις άνευ ουσίας.

Εντός αυτού του σκηνικού νηνεμίας λοιπόν, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. διαπραγματεύεται στις 756 μονάδες με οριακή πτώση 0,15%, ενώ ο τζίρος διαμορφώνεται στα 16 εκατ. ευρώ, με τα 11,5 εκατ. όμως να είναι πακέτα.

Πιο αναλυτικά, έγινε ένα ακόμη μεγάλο πακέτο 1 εκατ. τεμαχίων στον ΟΤΕ στα 11,25 ευρώ, συνολικής αξίας 11,25 εκατ. ευρώ. Θυμίζουμε ότι στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης στον ΟΤΕ έγιναν τρία μεγάλα πακέτα από 1 εκατ. τεμάχια έκαστο, στα 11,20 και 11,22 ευρώ, συνολικής αξίας άνω των 33 εκατ. ευρώ!

Είναι σαφές ότι υπάρχει πολύ έντονη κινητικότητα στον οργανισμό, κάποιο πολύ ισχυρό χαρτοφυλάκιο «σκουπίζει» μετοχές, ενώ σήμερα ο όμιλος ανακοίνωσε εξαιρετικά – για ακόμη ένα τρίμηνο – αποτελέσματα.

Κατά τα λοιπά, αδιάφορη και χωρίς στίγμα είναι η κίνηση τόσο των τραπεζών, όσο και των μετοχών της πραγματικής οικονομίας, σε FTSE 25, Mid Cap και Small Cap Fundamentals. Ήπια άνοδο στο χώρο του Large Cap καταγράφουν μετοχές όπως Alpha Bank, Eurobank, EXAE, ΕΥΔΑΠ, Grivalia Properties και Σαράντης, ενώ πιέσεις άνω του 1% δέχονται οι Coca Cola HBC και ΓΕΚ Τέρνα.

Μικρότερες απώλειες καταγράφουν μετοχές όπως ΕΛΠΕ, Πειραιώς, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Τιτάν, Εθνική, ΔΕΗ, Viohalco και Lamda Development.

Στο χώρο του Mid Cap, κύριο χαρακτηριστικό είναι οι εξαιρετικά μικροί όγκοι και τζίροι. Ανοδικά κινούνται οι MIG, Ελλάκτωρ, J&P Άβαξ, Ικτίνος και MLS, ενώ πτώση σημειώνουν οι Υγεία, Intralot, Attica Bank και ΟΛΘ.

Στην ευρύτερη αγορά δεν υπάρχουν κινήσεις άξιες λόγου, ενώ στο σύνολο της αγοράς, 37 μετοχές ενισχύονται έναντι 25 που υποχωρούν.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 24/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα