Ισορροπία δυνάμεων στο ΧΑ – Στήριξη από ΟΤΕ – Τέρνα Ενεργειακή

Ισορροπία δυνάμεων στο ΧΑ – Στήριξη από ΟΤΕ – Τέρνα Ενεργειακή

Ισορροπία δυνάμεων και επιφυλακτικότητα καταγράφεται στη σημερινή συνεδρίαση του ελληνικού χρηματιστηρίου ύστερα από τη διήμερη αντίδραση, με το Γενικό Δείκτη να παραμένει στη ζώνη των 635 μονάδων εν μέσω ήπιας διακύμανσης και μεικτών προσήμων στον FTSE 25, ενώ στήριξη παρέχουν οι ΟΤΕ και Τέρνα Ενεργειακή.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης διαπραγματεύεται στις 637 μονάδες με εναλλαγές στα πρόσημα, ενώ στο ξεκίνημα έφτασε έως το υψηλό των 642,20 μονάδων (+0,70%). Θυμίζουμε πως το Χ.Α. προέρχεται από διήμερο αντίδρασης, με το Γενικό Δείκτη να κερδίζει 3,69%, τον FTSE 25 +3,42% και τις τράπεζες +7,06%. 

O FTSE 25 διαπραγματεύεται στις 1.529 μονάδες με εναλλαγές στα πρόσημα, ενώ ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται στις 317 μονάδες με πτώση 0,79%. Η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 6 εκατ. ευρώ, κινούμενο στο ίδιο τέμπο των τελευταίων ημερών, καθώς είμαστε ήδη την περίοδο εορταστικής ραστώνης του Αυγούστου, που παραδοσιακά οι κινήσεις περιορίζονται. 

Σήμερα, στήριξη στην αγορά παρέχει ο ΟΤΕ που μετά τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων που έδειξε μεγάλη ανθεκτικότητα μέσα στην κρίση με αύξηση κερδών κατά 25% στο 2ο τρίμηνο, ενισχύεται άνω του 1%, πλησιάζοντας τα 13 ευρώ, έχοντας σχεδόν εξαλείψει τις απώλειες που είχε λόγω Covid-19. 

Παράλληλα, νέα στήριξη παρέχει η Τέρνα Ενεργειακή που μετά το +3,21% χθες και το +1,82% προχθές ενισχύεται εκ νέου κατά 1,04% φτάνοντας στα 11,68 ευρώ που είναι νέα ιστορικά υψηλά, αποτελώντας το κορυφαίο blue chip του 2020 με άνοδο 51%! 

Θετικά κινούνται στον FTSE 25 και οι Jumbo, Τιτάν, Lamda Development, ΔΕΗ, Coca Cola HBC και ΕΧΑΕ, ενώ υποχωρούν οι Σαράντης, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, ΕΛΠΕ, Eurobank, Μυτιληναίος, Viohalco κ.α. Μεικτή εικόνα και στον Mid Cap χωρίς κάτι ιδιαίτερο και με περιορισμένους όγκους, ενώ στο σύνολο της αγοράς υπάρχει ισορροπία, με 35 ανοδικές και 34 πτωτικές μετοχές.