«Ψαλιδίστηκαν» οι αρχικές απώλειες στη Wall Street

Δευτέρα 06 Μαΐου 2019, 23:37
-A +A

Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street παρά το ισχυρό sell-off την πρώτη ώρα της συνεδρίασης εξαιτίας των ανησυχιών για ναυάγιο των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. 

Η παρέμβαση του Ντοναλντ Τραμπ μέσω τουίτερ θορύβησε τις διεθνείς αγορές καθώς εμφανίστηκε δυσαρεστημένος από την πορεία των συνομιλιών και «απείλησε» να προχωρήσει σε αύξηση των δασμών στις εισαγωγές κινέζικων προϊόντων.

Ιδιαίτερα η αντίδραση των ασιατικών αγορών ήταν η μεγαλύτερη με τον κινεζικό δείκτη Shanghai να χάνει 6%!

Η σημερινή αντίδραση των επενδυτών οφείλεται στο γεγονός ότι μέχρι στιγμής θεωρούσαν ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών βρίσκονταν σε καλό δρόμο και η επίτευξη συμφωνίας ήταν διαδικαστικό ζήτημα.

Όπως αναφέρουν τα ξένα πρακτορεία, οι ανησυχίες έχουν επιδεινωθεί καθώς τις ΗΠΑ θα επισκεφτεί η διαπραγματευτική ομάδα της Κίνας παρουσία του κορυφαίου διαπραγματευτή της τον Liu He που κανονικά δεν θα έδινε το παρόν.

Στη λήξη της συνεδρίασης,  ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 66,47 μονάδες ή 0,25% στις 26.438 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε κατά 40,71 μονάδες ή 0,50% και έκλεισε στις 8.123 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 13,17 μονάδες ή 0,90% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 2.919 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Kraft Heinz υποχώρησε κατά 1,3% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα «επαναδιατυπώσει» τις οικονομικές καταστάσεις των τριών τελευταίων ετών.

Νωρίτερα, σημαντικές απώλειες, αλλά μακριά από τα χαμηλά ημέρας τους, ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες στον απόηχο της νέας κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 05/10/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα