«Ποδαρικό» σε υψηλό τριετίας για το Bitcoin

«Ποδαρικό» σε υψηλό τριετίας για το Bitcoin

Το 2017 ξεκίνησε με αρκετές χρηματοπιστωτικές αγορές να παραμένουν λόγω των εορταστικών ημερών κλειστές, αλλά το Bitcoin έκανε τη διαφορά ξεπερνώντας το ορόσημο των 1.000 δολαρίων, όπως σημειώνει άρθρο του MarketWatch.

Το ψηφιακό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1.025 δολάρια νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Coin Market Cap, ενώ σε άλλες πλατφόρμες, όπως οι Bitfinex, Kraken και Coinbsae το νόμισμα ξεπέρασε το 1.000 δολάρια αργά την Κυριακή, όπως αναφέρει το Bitcoin.com.

Σημειώνεται πως μετά το νέο υψηλό που καταγράφηκε, το νόμισμα διαπραγματεύεται σε επίπεδα που έχουν να εμφανιστούν από τον Νοέμβριο του 2013. Παρελθοντικά, το Bitcoin σημείωσε άνοδο άνω του 100% το 2016, ενώ για το έτος που ξεκίνησε ορισμένοι αναλυτές αναμένουν την τιμή του να εκτοξευθεί στα 3.000 δολάρια.

Οι οικονομικοί αναλυτές σημειώνουν μια σειρά παραγόντων έχει ενισχύσει τη δύναμη του ψηφιακού νομίσματος, όπως η ολοένα αυξανόμενη υιοθέτησή του από επαγγελματίες επενδυτές, καθώς και οι φόβοι αστάθειας γύρω από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Τονίζεται, τέλος, πως τιμή του Bitcoin σημειώνει άνοδο από την ημέρα που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών, καθώς τα αποτελέσματα πίεσαν το αμερικάνικο δολάριο. Το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών με το νόμισμα εντοπίζεται στην Κίνα, όπου οι πολίτες αναζητούν προστασία από την υποτίμηση του γουάν, ενός νομίσματος που συνεχώς καταγράφει πτώση έναντι του δολαρίου.