«Πήρε μπρος» η Wall με ώθηση από το πετρέλαιο

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, 23:33
-A +A

Με σημαντικά κέρδη ξεκίνησαν την εβδομάδα οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street στην προσπάθειά του να ανακάμψουν από το προηγούμενο «πενθήμερο των Ευχαριστιών» που κατέγραψαν τη χειρότερη επίδοση εδώ και εφτά χρόνια σε αντίστοιχο διάστημα.

Το ράλι στις διεθνείς αγορές αλλά και η επίδοση του πετρελαίου που κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο εδώ και οχτώ εβδομάδες έδωσαν ώθηση στη Wall Street που προσπαθεί να συνέλθει από τις αλλεπάλληλες απώλειες των τελευταίων εβδομάδων.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 354,29 μονάδες ή 1,46% στις 24.640 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 142,87 μονάδες ή 2,06% και έκλεισε στις 7.081 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 40,089 μονάδες ή 1,55% και ολοκλήρωσε στις 2.673 μονάδες.

Η σημερινή ημέρα είναι γνωστή στις ΗΠΑ ως Cyber Monday κατά τη διάρκεια της οποίας μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο προσφέρουν τα προϊόντα τους σε μεγάλες εκπτώσεις.

Θετικά αξιολόγησαν οι επενδυτές τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία καθώς η κυβέρνηση της χώρας φαίνεται διατεθειμένη να υποχωρήσει στις πιέσεις της Κομισιόν και να αλλάξει τον στόχο του προϋπολογισμού της.

Στο μεταξύ, παραμένουν οι ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών οι ανησυχίες για τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ- Κίνας ενόψει της συνάντησης των G20 που θα συναντηθούν ο Ντόλαντ Τραμπ με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπιγκ.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Amazon έκανε άλμα 5,28% εν μέσω προβλέψεων πως ο τζίρος κατά τη σημερινή ημέρα θα φτάσει τα 7,8 δισ. δολάρια, αυξημένος κατά 18% σε σχέση με πέρυσι.

Nωρίτερα, με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν τις διαπραγματεύσεις τους οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς επισφραγίστηκε χθες στις Βρυξέλλες η συμφωνία ΕΕ-Βρετανίας για το Brexit, ενώ παράλληλα η ιταλική κυβέρνηση έδειξε να κάνει κάποια βήματα πίσω στην αντιπαράθεσή της με τις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό της χώρας το 2019.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα