«Πάτησε το γκάζι» ο Πάουελ στη Wall- Στις 617 μονάδες τα κέρδη του Dow

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, 23:29
-A +A

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να αξιολογούν θετικά το γεγονός ότι ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ εμφανίστηκε πιο μετριοπαθής για τις επόμενες κινήσεις της Κεντρικής Τράπεζας ως προς τα επιτόκια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πάουελ δήλωσε πως το επίπεδο των επιτοκίων βρίσκεται κοντά στο λεγόμενο ουδέτερο επίπεδο. με τους αναλυτές να ερμηνεύουν πως αυτή η τοποθέτηση μπορεί να σημάνει λιγότερες επερχόμενες αυξήσεις επιτοκίων.

Υπενθυμίζεται πως τον Οκτώβριο ο επικεφαλής της Fed είχε δηλώσει ότι τα επιτόκια βρίσκονταν μακρυά από το ουδέτερο επίπεδο, γεγονός που είχε ασκήσει πιέσεις στη Wall και είχε οδηγήσει τους δείκτες στο κόκκινο.

Επενδυτές και αναλυτές βρίσκονται εν αναμονή της συνεδρίασης των G20 που θα ξεκινήσει την Παρασκευή στο Μπουένος Άιρες και στο περιθώριο της θα υπάρξει συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ και κινέζου ομολόγου του Σι Τζινπίνγκ.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές αναμένουν την τοποθέτηση του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ που ενδεχομένως να δώσει το στίγμα για τις επόμενες κινήσεις σχετικά με την αύξηση των επιτοκίων.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 617,70 μονάδες ή 2,50% στις 25.366 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 208,89 μονάδες ή 2,95% και έκλεισε στις 7.291 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 61,61 μονάδες ή 2,30% και ολοκλήρωσε στις 2.743 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 3,5% αυξήθηκε το ΑΕΠ των ΗΠΑ σε ετήσια βάση για το τρίτο τρίμηνο σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση έκαναν λόγο για αύξηση κατά 3,6%.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε στα 77,2 δισ. δολάρια τον Οκτώβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα καταγράφοντας αύξηση κατά 1,3%. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι το εμπορικό έλλειμμα θα ανέλθει στα 77,7 δισ. δολάρια.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της General Motors Co κέρδισε τελικά 0,71% μετά τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ ότι θα περικόψει τις επιδοτήσεις στην εταιρεία αν εκείνη προχωρήσει στην περικοπή θέσεων εργασίας στα πλαίσια αναδιάρθρωσής της.

Στο μεταξύ, η μετοχή της Amazon.com Inc κέρδισε 6,09% μετά την ανακοίνωση ότι η εταιρεία πέτυχε τις υψηλότερες ημερήσιες πωλήσεις στην ιστορία της.

Νωρίτερα, με μεικτά πρόσημα αλλά και μικρές διακυμάνσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές διαπραγματεύσεις οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί στις κινήσεις τους αναμένοντας την τοποθέτηση του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ αλλά και τη σύνοδο της G20 στο τέλος της εβδομάδας. 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 23/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα