«Νηνεμία» στη Wall εν μέσω εμπορικού πολέμου

«Νηνεμία» στη Wall εν μέσω εμπορικού πολέμου

Με μικρές μεταβολές ξεκίνησαν τη συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τους νέους δασμούς της Κίνας στα αμερικανικά εμπορεύματα.

Η Κίνα προετοιμάζεται να αντιδράσει στην κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου με δασμούς αξίας περίπου 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων αμερικανικών αγαθών όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου. 

Οι φόροι εισαγωγής θα κυμαίνονται από 5% έως 25%, δήλωσε η κινεζική κυβέρνηση, στην περίπτωση που τεθούν σε ισχύ οι δασμοί που έχουν ανακοινωθεί από την αμερικανική κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες, η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει την αύξηση των δασμών σε αγαθά που εισάγονται από την Κίνα στην αμερικανική αγορά, αξίας 200 δισ. δολαρίων, κατηγορώντας την Κίνα για «δόλιες» πρακτικές και «κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας». 

Σ'' αυτό το τοπίο, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται και κινείται στις 25.366 μονάδες, με την την DuPont και την Walmart να σημειώνουν κέρδη. Ο S&P 500 ενισχύεται οριακά στις 2.828 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί 0,09% στις 7.795 μονάδες.