«Μαύρος» Ιανουάριος για τα ψηφιακά νομίσματα

«Μαύρος» Ιανουάριος για τα ψηφιακά νομίσματα

Στην πλειονότητά τους τα ψηφιακά νομίσματα κατρακυλούν αυτή την εβδομάδα, με το Bitcoin να σημειώνει τη χειρότερη μηνιαία πτώση του από το Φεβρουάριο του 2014, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ αυξάνουν τον έλεγχο σε ένα από τα μεγαλύτερα ψηφιακά χρηματιστήρια παγκοσμίως, ενώ η Facebook απαγορεύει τις διαφημίσεις τους.

Όπως αναφέρει το Bloomberg το Bitcoin καταγράφει πτώση 29% αυτό το μήνα, με αποτέλεσμα η τρέχουσα τιμή διαπραγμάτευσής του να είναι τα 10.172 δολάρια, σύμφωνα πάντα με τον σύνθετο σχετικό δείκτη του Bloomberg. Αντίστοιχα, το Ripple και Litecoin έχουν υποχωρήσει κατά 45% και 29%, στα 1, 09 και 172 δολάρια, αντίστοιχα. Μόνο Ethereum έχει επιτύχει άνοδο 47% και διαπραγματεύεται στα 1.087 δολάρια.

Το πλήγμα που δέχονται τα κρυπτονομίσματα είναι διπλό: Αφενός οι ρυθμιστικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τα κρυπτονομίσματα μετά την εμφάνιση διαφόρων εταιρειών ή ανθρώπων που συγκεντρώνουν χρήματα μέσω ICO ή αρχικής προσφοράς νομισμάτων χωρίς εμφανή επιχειρηματική δραστηριότητα πίσω από αυτήν.

Το Facebook, εν τω μεταξύ, θα απαγορεύσει τις διαφημίσεις που προωθούν ψηφιακά νομίσματα και αρχικές προσφορές νομισμάτων προειδοποιώντας ότι «συσχετίζονται συχνά με παραπλανητικές πρακτικές».