«Χριστουγενιάτικο» ράλι για τη Wall

«Χριστουγενιάτικο» ράλι για τη Wall

Διευρύνει τα κέρδη η Wall Street για την τρέχουσα εβδομάδα με την ώθηση που δέχτηκε από τον κλάδο της ενέργειας και την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου. Οι δείκτες κινήθηκαν ανοδικά από την αρχή της συνεδρίασης μετά την ανακοίνωση από το υπουργείο Εμπορίου πως η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε κατά 2% στο τρίτο τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, ανάπτυξη του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος ακολούθησε την αύξηση 3,9% που είχε σημειωθεί στο δεύτερο τρίμηνο. Ακόμα και με την ελαφριά μείωση της ανάπτυξης, οι αγορές των νοικοκυριών πυροδότησαν τη ζήτηση καθώς βελτιώθηκε η απασχόληση και οι τιμές καυσίμων διατηρήθηκαν σε χαμηλό επίπεδο.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 165 μονάδες ( 0,96%) ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 17.417 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε κέρδη 32 μονάδων ( 0,65%) και έκλεισε στις 5.001. Ο S&P 500 κέρδισε 18 μονάδες ( 0,88%) και τερμάτισε τις συναλλαγές στις 2.039 μονάδες.

Ο Dow Jones μέσα στη σημερινή συνεδρίαση «άγγιξε» τις 200 μονάδες κερδών με τη μετοχή της Caterpillar να σημειώνει τα μεγαλύτερα κέρδη με 4,86% καταγράφοντας την καλύτερη απόδοση από τις 5 Οκτωβρίου. Η μετοχή της εταιρείας κατασκευών έχει απώλειες πάνω από 20% σε σύγκριση με πέρυσι. Ο Nasdaq ξεπέρασε το «ψυχολογικό» όριο των 5.000 μονάδων για πρώτη φορά από την προηγούμενη Πέμπτη.

Στα εταιρικά νέα οι μετοχές της Ford Motors και της Google κινήθηκαν με κέρδη 3,42% και    0,27 % αντίστοιχα, καθώς σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters βρίσκονται σε συζητήσεις για τη δημιουργία του αυτόνομου αυτοκινήτου της δεύτερης. Η συμφωνία, αν ολοκληρωθεί, αναμένεται να ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια του ετήσιου International Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Παράλληλα, η μετοχή της ConAgra Foods κέρδισε 1% μετά την ανακοίνωση κερδών για το δεύτερο τρίμηνο χρήσης που ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων. Ειδικότερα, σύμφωνα με το marketwatch, για το τρίμηνο που έληξε στις 29 Νοεμβρίου, τα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες μειώθηκαν στα 165,8 εκατ. δολάρια, ή 37 σεντς ανά μετοχή, από τα 218,7 εκατ. δολάρια ή 49 σεντς ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι.

H κατρακύλα της μετοχής της Chipotle συνεχίζεται ( -5,01%) όχι μόνο από την υποβάθμισή της από την JPMorgan σε neutral, αλλά και μετά από άλλο ένα περιστατικό με τον ιό Ecoli που καταγγέλθηκε και εμπλέκει την αλυσίδα μεξικάνικου φαγητού.