«Βουτιά» σημειώνουν οι δείκτες της Wall Street

Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου 2018, 17:47
-A +A

Απώλειες καταγράφουν σήμερα οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τα αποτελέσματα από την απασχόληση στις ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε άλλες 155.000 θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο ενώ  η ανεργία παρέμεινε στο 3,7%, στο χαμηλότερο, δηλαδή, επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1969.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για 198.000 θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο, με την ανεργία στο 3,7%.

Το γεγονός ότι τα στοιχεία ήταν πιο αδύναμα του αναμενομένου αρχικά οδήγησε όλους τους δείκτες σε κέρδη, καθώς φαίνεται πως μεταφράστηκε από τους επενδυτές σαν ένδειξη ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να επιβραδύνει τον μελλοντικό ρυθμό αύξησης των επιτοκίων.

Σ' αυτό το κλίμα, βουτιά ύψους 1,02% σημειώνει ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καθώς υποχωρεί στις 24.674 μονάδες, ενώ σε ανάλογο κλίμα κινείται και ο S&P 500 που χάνει κατά 0,88% στις 2.667 μονάδες.

Τέλος, ισχυρές απώλειες ύψους 1,21% κατέγραψε και ο τεχνολογικός Nasdaq στις 7.090 μονάδες.

Ωστόσο, όπως ανέφερε η Κέιτ Γουόρν της Edward Jones στο CNBC, οι αριθμοί που ανακοινώθηκαν δεν είναι αρκετοί για να βγάλουν τη Fed από το μονοπάτι του αναμενόμενου ρυθμού αύξησης των επιτοκίων.

Οι πληροφορίες για σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής με βραδύτερο του αναμενομένου ρυθμό ήταν αυτές που οδήγησαν τελικά χθες Πέμπτη τη Wall Street σε ανάκαμψη. Αρχικά οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες σημείωναν μεγάλη πτώση, λόγω ανησυχιών για την εμπορική διένεξη ΗΠΑ - Κίνας.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 26/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα