«Ανεβαίνει» η Wall Street με το βλέμμα στη Fed

«Ανεβαίνει» η Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Θετικά πρόσημα καταγράφουν σήμερα οι αγορές στη Wall Street καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται τώρα στην αποψινή ομιλία του επικεφαλής της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, στο Jackson Hole.

Συγκεκριμένα, αναμένεται οποιοδήποτε σχόλιο από τον Πάουελ για τους κινδύνους της αμερικανικής και της παγκόσμιας οικονομίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τη σημερινή ατζέντα προσελκύει η αναφορά του στην κατεύθυνση που θα ακολουθήσει για τις αυξήσεις επιτοκίων και τα άλλα μέτρα χάραξης πολιτικής.

Σ'' αυτό το κλίμα, ανοδικά κινείται ο Dow κατά 0,28% στις 25.688 μονάδες, ενώ στο ίδιο κλίμα βρίσκεται και ο S&P 500 με αύξηση στα κέρδη του κατά 0,30% στις 2.863 μονάδες.

Τέλος, θετικές κινήσεις εμφανίζει και ο Nasdaq κατά 0,53% στις 7.907 μονάδες.

Επίσης, τα πρακτικά της Fed, που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, έδειξαν ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες ανησυχούν για τις επιπτώσεις του προστατευτισμού και της εμπορικής έντασης στην οικονομία.

Η Τράπεζα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο και ακόμη μία φορά μέχρι το τέλος της χρονιάς, με τον Αμερικανό Πρόεδρο να «μην είναι ιδιαίτερα χαρούμενος» με αυτές τις κινήσεις.

Στα μακροοικονομικά νέα, η ζήτηση για διαρκή καταναλωτικά αγαθά των ΗΠΑ υποχώρησε εκ νέου τον Ιούλιο, μετά την ανάκαμψη του Ιουνίου, κυρίως λόγω της πτώσης πωλήσεων αεροσκαφών.