Ισχυρή πτώση στη Wall, κάτω από τις 25.000 μονάδες ο Dow Jones

Ισχυρή πτώση στη Wall, κάτω από τις 25.000 μονάδες ο Dow Jones

Ισχυρές απώλειες κατέγραψαν χθες οι βασικοί δείκτες στη Wall Street καθώς το επενδυτικό κλίμα έχει επηρεάσει αρνητικά η είδηση ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε νέους δασμούς στο Μεξικό.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει επιπρόσθετους δασμούς 5% σε όλα τα αγαθά που εισάγονται από το Μεξικό, εφόσον οι μεξικανικές αρχές δεν σταματήσουν τις ροές παράτυπων μεταναστών που ζητούν άσυλο στη γειτονική χώρα.

Οι δασμοί, όπως ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, θα αυξηθούν κατά 5% τη 10η Ιουνίου, κατά 10% την 1η Ιουλίου, κατά 15% την 1η Αυγούστου, κατά 20% την 1η Σεπτεμβρίου και κατά 25% την 1η Οκτωβρίου αν η μεξικανική κυβέρνηση δεν λάβει μέτρα για να αναχαιτίσει τη ροή των μεταναστών και των προσφύγων.

Η απόφαση Τραμπ έρχεται να επιβαρύνει το ήδη τεταμένο κλίμα στο παγκόσμιο εμπόριο, με την διένεξη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τις εμπορικές τους σχέσεις να παραμένει ανοιχτή, χωρίς να διαφαίνονται σημάδια αποκλιμάκωσης.

Σ'' αυτό το κλίμα απώλειες αξίας 1,41% κατέγραψε ο βιομηχανικός Dow Jones στις 24.809 μονάδες όπως και ο S&P 500 που υποχώρησε κατά 1,31% στις 2.750 μονάδες.

Τέλος, αρνητικά πρόσημα εμφάνισε και ο τεχνολογικός Nasdaq καθώς έχασε στο «κλείσιμο» κατά 1,51% στις 7.448 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, οι μετοχές της GM υποχώρησαν κατά 4,25% ενώ και η Ford έχασε κατά 2,26%. Και οι δύο έχουν σημαντική παραγωγή στο Μεξικό που ενδέχεται να δεχτεί τους δασμούς. Αντίστοιχα καθοδικά κινήθηκε και η μετοχή της Fiat Chrysler που διαπραγματεύθηκε κατά 4,76% χαμηλότερα.