Ανοδος στο ισπανικό χρηματιστήριο μετά τον «πάγο» στην Καταλονία

Ανοδος στο ισπανικό χρηματιστήριο μετά τον «πάγο» στην Καταλονία

Με ισχυρή άνοδο άνοιξε τη σημερινή συνεδρίαση το χρηματιστήριο της Μαδρίτης, μετά τις χθεσινές εξελίξεις που απομακρύνουν το ενδεχόμενο μονομερούς ανακήρυξης ανεξαρτησίας από την πλευρά της Καταλονίας. 

Ο δείκτης IBEX 35 ενισχύεται σε ποσοστό άνω του 1,50%, με πρωταγωνιστές τις τράπεζες, καθώς οι μετοχές της Banco Sabadell και της CaixaBank σημειώνουν άνοδο κατά περίπου 3,50%. 

Οι εξελίξεις στην Ισπανία και το μέτωπο της Καταλονίας δίνουν ώθηση και στο ευρώ, που ενισχύεται κατά 0,14% και η ισοτιμία του διαμορφώνεται στο 1,1823 δολάρια. 

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, οι τάσεις που επικρατούν σήμερα είναι μικτές και οι μεταβολές σχετικά μικρές. Έτσι, ο γερμανικός Dax ενισχύεται κατά 0,14%, ο γαλλικός CAC 40 και ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρούν κατά 0,09% και 0,01% αντιστοίχως, ενώ η πτώση για τον ιταλικό FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,31%.

Ρεκόρ 20ετίας για τον Nikkei

Νωρίτερα, το χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν 21 χρόνων, ενισχυμένο κατά 0,28% στις 20.881 μονάδες, εξαιτίας της αισιοδοξίας για τις επιχειρήσεις και την κερδοφορία τους λόγω και και της διεθνούς συγκυρίας.

Ανοδικά κινήθηκαν επίσης οι δείκτες του χρηματιστηρίου της Σαγκάης (0,16%) και ο Sensex (0,38%), ενώ οριακές μεταβολές κατέγραφε ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ.