Ισχυρή ανοδος για τον Dow με το «βλέμμα» στην Κίνα

Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2019, 17:02
-A +A
Ισχυρή ανοδος για τον Dow με το «βλέμμα» στην Κίνα

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες της Wall Street καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα προσεχώς θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, σε μια εξέλιξη που φέρνει αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 158 μονάδων ή 0,6% στις 26.321 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύεται 0,67% στις 2.912 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,75% στις 7.878 μονάδες.

Οι μετοχές της Apple συνέβαλαν στην άνοδο, με κέρδη 1%, αφού ένας αναλυτής στην Canaccord Genuity ανέβασε την τιμή στόχο στα $260 ανά μετοχή από $240.

Τα κέρδη που σημειώνει η Wall είναι τα πρώτα εδώ και τρεις συνεδριάσεις, καθώς οι ανησυχίες γύρω από τις διαπραγματεύσεις έχουν επηρεάσει το επενδυτικό κλίμα.

Σύμφωνα ωστόσο με το Bloomberg, το Πεκίνο είναι ανοιχτό στο ενδεχόμενο μιας μερικής συμφωνίας με την Ουάσινγκτον με στόχο να υποχωρήσει η ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών.

Όπως ανέφερε αξιωματούχος με γνώση των διαπραγματεύσεων, η Κίνα δεν αισιοδοξεί ως προς μια συνολική συμφωνία με τις ΗΠΑ, ωστόσο θεωρεί ευπρόσδεκτη μια μερική συμφωνία, με την προϋπόθεση ο Ντόναλντ Τραμπ να μην προχωρήσει στην επιβολή νέων δασμών.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 13/12/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα