Ισχυρή ανοδική συνέχεια πάνω από τις 700 μονάδες για το Χ.Α

Ισχυρή ανοδική συνέχεια πάνω από τις 700 μονάδες για το Χ.Α

Έντονη ανοδική συνέχεια στο Χρηματιστήριο της Αθήνας με την αγορά να κάνει άλμα στις 708 μονάδες με κέρδη 2,48%, επιστρέφοντας σε τιμές της 6ης Μαρτίου. Οι μέτριοι όγκοι συναλλαγών (78 εκατ. ευρώ) δεν στάθηκαν εμπόδιο για το ελληνικό χρηματιστήριο να επιταχύνει το ράλι. Μεγάλος πρωταγωνιστής και σήμερα ο τραπεζικής δείκτης με την τράπεζα Πειραιώς να καταγράφει άνοδο 11,33% καθώς οι εξελίξεις στο μέτωπο τον CoCos φαίνεται να έχει θετική ανταπόκριση στους επενδυτές, ενώ Alpha (+8,06%), Εθνική (+6,87%) και Eurobank (+4,32%) ακολούθησαν. Παρέα στην έντονη ανοδική κίνηση του τραπεζικού βρέθηκε και η ΜΙΓ (+19,68%), καθώς προεξοφλούνται θετικές εξελίξεις στα deals που δρομολογούνται.

Τα ισχυρά χαρτιά της τελευταίας περιόδου συνέχισαν τη θετική συμπεριφορά τους με τις Μυτιληναίος, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Κρι Κρι, Cenergy, Μotor Oil, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ κ.α να διακρίνονται. Ιδιαίτερα δε για τη Cenergy και τον όμιλο Βιοχάλκο, προεξοφλείται θετική εξέλιξη στη συμφωνία με τη Nexans.

Τα Πλαστικά Θράκης επίσης υπεραπέδωσαν (+13,55%) καθώς η ανακοίνωση των ιστορικά υψηλών αποτελεσμάτων εννεαμήνου μόνο κέρδη μπορούν να φέρουν σε μια μετοχή με ήδη άριστη συμπεριφορά στο ταμπλό.

Η ρευστότητα φαίνεται να διαχέεται και στα μικρότερα χαρτιά, όπως στις Performance, Παπουτσάνηκ.α. Η κίνηση της Intralot ήταν σημαντική, καθώς η μετοχή απεγκλωβίζεται προς το παρόν από ένα καθοδικό σπιράλ, εν όψει και αποφάσεων που δρομολογούνται για τα ομόλογα της εταιρείας.

Στον αντίποδα βρέθηκε -τουλάχιστον προσωρινά- η μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου (-2,91%), που μετά το πρωινό θετικό ξεκίνημα βρέθηκε να χάνει έδαφος, λόγω ρευστοποιήσεων στα τρέχοντα επίπεδα μετά το εξωπραγματικό της ράλι των τελευταίων ημερών στο άκουσμα της ανακάλυψης του εμβολίου. Αδιάφορα επίσης κινήθηκαν οι Σαράντης (-1,1%), Ελλάκτορας (-1,33%), Jumbo (-1,13%) και ΕΕΕ (-0,31%), από όπου περιμένουμε να επανέλθουν σε θετικές συνεδριάσεις.

Στην αγορά ομολόγων, τα κρατικά πλέον καταγράφουν αποδόσεις κάτω του 1%, με το 5ετές μάλιστα να βρέθηκε σε αρνητική απόδοση, επιβεβαιώνοντας το θετικό κλίμα στις χρηματαγορές. Αντίστοιχη εικόνα και στα εταιρικά, με τα περισσότερα να βρίσκονται ήδη σε επίπεδα ισορροπίας, απορροφώντας πλέον κάθε κίνδυνο του εκδότη τους.