Ισχυρές απώλειες ξανά στην Wall Street, βουτιά άνω των 500 μονάδων ο Dow

Ισχυρές απώλειες ξανά στην Wall Street, βουτιά άνω των 500 μονάδων ο Dow

Στο δρόμο της έντονης μεταβλητότητας συνέχισε να κινείται η αμερικανική αγορά, η οποία μετά τη χτεσινή αντίδραση επέστρεψε σήμερα σε ισχυρές απώλειες, με «βαρίδι» την τεχνολογία.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του με απώλειες 525 μονάδων ή 1,9% στις 26.763 μονάδες, όπως και ο διευρυμένος S&P 500 που έκλεισε στο -2,37% και τις 3.236 μονάδες.

Ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις δέχτηκε ο τεχνολογικός δείκτης, Nasdaq, του οποίου ο απώλειες έφτασαν το 3%, έχοντας υποχωρήσει με το καμπανάκι της λήξης στις 10.632 μονάδες.

Το «χορό» των ρευστοποιήσεων στη σημερινή συνεδρίαση έσυραν οι κολοσσοί της τεχνολογίας, με την Amazon να βλέπει τον τίτλο της να βυθίζεται κατά 4,1%, ενώ η  Facebook έχασε 2,4% και η Alphabet 3,5%. Παράλληλα, οι Microsoft και Apple έκλεισαν με ισχυρές απώλειες 3,1% και 4,2% αντίστοιχα η καθεμία.

«Η μετακίνηση από τις τεχνολογικές μετοχές σε κλάδους που ακολουθούν περισσότερο τον κύκλο της οικονομίας, έχει ενταθεί τον Σεπτέμβριο, έναν κατά παράδοση δύσκολο μήνα για τις αγορές», επισήμανε στο CNBC ο αναλυτής της National Securities Αρτ Χόγκαν.

Σε γενικότερο επίπεδο, οι ανησυχίες των επενδυτών πηγάζουν κυρίως από τον αυξανόμενο ξανά ρυθμό των κρουσμάτων του κορονοϊού, προκαλώντας φόβο για την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων, ενώ επιπλέον αρνητική επίδραση έχει η αβεβαιότητα σχετικά με το νέο πακέτο τόνωσης για την οικονομία των ΗΠΑ.