Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές με φόντο τις ελπίδες για εμβόλιο

Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές με φόντο τις ελπίδες για εμβόλιο

Με σημαντικά κέρδη διαπραγματεύονται στην πλειοψηφία τους οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, με την επενδυτική ψυχολογία να εμφανίζεται ενισχυμένη έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την παραγωγή εμβολίου για τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 1,24% και κινείται στις 365,7 μονάδες, με οδηγό τον τραπεζικό κλάδο που καταγράφει ράλι άνω του 4%.

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 2% και κινείται στις 12.516 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 1,7% στις 5.011 μονάδες, ενώ στο +1% κινείται και ο βρετανικός FTSE 100 κινούμενος πέριξ των 6.215 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα παρουσιάζει και η περιφέρεια, όπου στο Μιλάνο ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει άνοδο 2% και κινείται στις 19.725 μονάδες, ενώ στην Μαδρίτη ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται κατά 2,4% στις 7.400 μονάδες.

Στις εξελίξεις που παρακολουθούν οι επενδυτές, η είδηση πως η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer ανακοίνωσε χτες πως είχε θετικά αποτελέσματα από εμβόλιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού που βρίσκεται στο στάδιο των κλινικών δοκιμών σε συνεργασία με την BioNTech.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το υπό δημιουργία εμβόλιο έδειξε πως προκαλεί την δημιουργία αντισωμάτων έναντι της νόσου, ενώ στην πρώτη φάση των δοκιμών συμμετείχαν 45 εθελοντές, οι οποίοι έλαβαν δόσεις του πειραματικού εμβολίου.

Τα νέα για το εμβόλιο είχαν θετική επίδραση και στους ασιατικούς δείκτες, οι οποίοι ολοκλήρωσαν στην πλειοψηφία τους με θετικά πρόσημα και τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να ενισχύεται κατά 2,85% ενώ ο Shanghai Composite στην Κίνα ολοκλήρωσε στο +2,13%.