Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές - Αισιοδοξία για Brexit και ΗΠΑ-Κίνα

Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές - Αισιοδοξία για Brexit και ΗΠΑ-Κίνα

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς επικράτησε άνεμος αισιοδοξίας τόσο για τις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας όσο και για την εξέλιξη του Brexit.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο μεγαλύτερη του 2% και πρωταγωνιστή τον τραπεζικό τομέα που σημείωσε άνοδο σχεδόν 5%.
Σε ό,τι αφορά υπόλοιπους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX κέρδισε 2,86% για να βρεθεί στις 12.511 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε άνοδο της τάξης του 1,73% στις 5.665,48 μονάδες και βρετανικός FTSE 100 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής με κέρδη 0,84% στις 7.247,08 μονάδες.

Οι δείκτες της περιφέρειας κινήθηκαν επίσης ανοδικά, με τον ιταλικό FTSE MIB στο +1,88% και τον ισπανικό IBEX 35 στις 9.273 μονάδες με άνοδο 1,86%.

Ο αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τις εξελισσόμενες συζητήσεις ως «πολύ, πολύ καλές» αναφέροντας ότι διεξάγονται σε «θερμότερα κλίμα» σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν. «Θα συναντηθώ σήμερα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης», είπε ο πρόεδρος.

Πίσω στην Ευρώπη, η στερλίνα επέκτεινε τα κέρδη της καθώς ο εκπρόσωπος της ΕΕ περιέγραψε τις τελευταίες συνομιλίες με το Ηνωμένο Βασίλειο ως «εποικοδομητικές». Η J.P. Morgan εκτίμησε, μάλιστα, ότι οι πιθανότητες για μια συμφωνία για το Βrexit έχουν αυξηθεί από το 5% στο 50%.