Ισχυρά κέρδη στην Wall Street μετά το νέο sell-off του τεχνολογικού κλάδου

Ισχυρά κέρδη στην Wall Street μετά το νέο sell-off του τεχνολογικού κλάδου

Ανοδικά κινούνται την Τετάρτη οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, με τους επενδυτές να επιχειρούν να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα που προκάλεσε η νέα «βουτιά» της αμερικανικής αγοράς, με τον τεχνολογικό κλάδο να μετρά τις σημαντικότερες απώλειες.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 330 μονάδες ή 1,2% και διαμορφώνεται στις 27.830 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 σημειώνει κέρδη 1,66% και βρίσκεται στις 3,387 μονάδες.

Μεγάλα κέρδη σημειώνει, τέλος, και ο δείκτης Nasdaq, των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης που βρίσκεται στις 11.061 μονάδες, ενισχυμένος κατά 2%, σε μια προσπάθεια να ανακάμψει από τις απώλειες της τάξης του 10% που κατέγραψε τις προηγούμενες ημέρες.

Στο ταμπλό, κέρδη άνω του 8,5% σημειώνει η μετοχή της Tesla, ενώ άνοδο 3% καταγράφει η μετοχή της Apple, η οποία την Τρίτη δέχθηκε και τις ισχυρότερες πιέσεις.

Μικρές απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των Boeing και Walt Disney, οι οποίες υποχωρούν κατά 0,5% και 0,9% αντίστοιχα.

Το κλίμα στην αγορά επιδείνωσε, ωστόσο, η ανακοίνωση της AstraZeneca για την προσωρινή διακοπή των κλινικών δοκιμών για το πειραματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, με την μετοχή της εταιρείας να υποχωρεί κατά 7%.

Πιο αναλυτικά, η φαρμακευτική εταιρία ανακοίνωσε χθες ότι σταμάτησε τις δοκιμές σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων και των δοκιμών τελευταίου σταδίου, για το πειραματικό εμβόλιο της, κατά της COVID-19, εξαιτίας της ανεξήγητης ασθένειας σε έναν συμμετέχοντα στην έρευνα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η εταιρία ανακοίνωσε ότι σταμάτησε τις δοκιμές εθελοντικά, προκειμένου να μελετήσει δεδομένα ασφάλειας, από μία ανεξάρτητη επιτροπή, ενώ εργάζεται για την επιτάχυνση της διαδικασίας ανάλυσης του περιστατικού, ώστε να ελαχιστοποιηθεί κάθε ενδεχόμενη συνέπεια στο χρονοδιάγραμμα του προγράμματος δοκιμών.

Το εμβόλιο αυτό, έχει αναπτυχθεί από το πανεπιστήμιο (University of Oxford) και θεωρείται ως ένα από κορυφαία υποψήφια εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού, ενώ η αναστολή των δοκιμών καθιστά πιο δύσκολη την προοπτική μιας ενδεχόμενης διάθεσής του, στα τέλη του χρόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times , που επικαλείται πρόσωπο που γνωρίζει την κατάσταση, ένας από τους συμμετέχοντες στις κλινικές δοκιμές του πειραματικού εμβολίου στην Βρετανία διαγνώσθηκε με εγκάρσια μυελίτιδα, φλεγμονικό σύνδρομο του νωτιαίου μυελού που συχνά προκαλείται από ιογενείς λοιμώξεις. Δεν έχει αποσαφηνισθεί αν η εμφάνιση της νόσου συνδέεται με το εμβόλιο της AstraZeneca. Σύμφωνα με το Stat News, ο ασθενής αναμένεται να αναρρώσει.