Ισχυρά κέρδη στην Wall με οδηγό τις τράπεζες και την τεχνολογία

Ισχυρά κέρδη στην Wall με οδηγό τις τράπεζες και την τεχνολογία

Με άνοδο άνω του 1,5% και για τους τρεις βασικούς δείκτες ξεκίνησε η εβδομάδα στην αμερικανική αγορά, με ώθηση από το γεγονός ότι φαίνεται να πλησιάζει η συμφωνία Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας της χώρας απέναντι στην πανδημία.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του με κέρδη 410 μονάδων ή 1,51% στις 27.584 μονάδες, ενώ ακόμα καλύτερη πορεία ακολούθησαν οι άλλοι δύο δείκτες, με τον διευρυμένο S&P 500 να σημειώνει κέρδη 1,61% στις 3.351 μονάδες και τον τεχνολογικό Nasdaq να καταγράφει άνοδο 1,87% κλείνοντας στις 11.117 μονάδες.

Στο θετικό κλίμα της ημέρας συνέβαλλε η δήλωση της προέδρου της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, των Δημοκρατικών, ότι το κόμμα της επεξεργάζεται μια νέα πρόταση ενίσχυσης της οικονομία η οποία θα είναι μικρότερη, συνολικού ύψους περί των 2,4 τρις δολαρίων, προκειμένου να γεφυρωθεί η διαφορά με τους Ρεπουμπλικανούς. Η κ. Πελόζι ενημέρωσε ακόμα ότι θα συναντηθεί αργότερα σήμερα με τον ΥΠΟΙΚ Στίβεν Μνούτσιν.

Σε αυτό το κλίμα, για ακόμα μία ημέρα οι μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας έδωσαν ρυθμό στην συνεδρίαση, με την Amazon να ενισχύεται κατά 2,6%, την Apple κατά 2,4% και την Alphabet κατά 1,4%, ενώ θετικά κινήθηκαν και οι Facebook και Microsoft που ενισχύθηκαν αμφότερες κατά 0,8%.

Με σημαντικές αποδόσεις συνεισέφερε και ο τραπεζικός κλάδος, στον οποίο οι JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs και Morgan Stanley κατέγραψαν άνοδο όλες άνω του 2%.