Ισχυρά κέρδη για το αργό μετά τις δεσμεύσεις του Σαουδάραβα υπ. Ενέργειας

Ισχυρά κέρδη για το αργό μετά τις δεσμεύσεις του Σαουδάραβα υπ. Ενέργειας

Σε ανοδικό ρυθμό κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, καταγράφοντας ισχυρά κέρδη, μετά τις δηλώσεις του νέου υπουργού Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «ριζική» αλλαγή στην πολιτική της χώρας για το αργό.

Ο πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ, γιος του Βασιλιά Σαλμάν και χρόνια μέλος της αντιπροσωπείας της χώρας στον ΟΠΕΚ, ανέλαβε τη θέση του υπουργού Ενέργειας από τον Χαλίντ αλ-Φαλίχ χθες, Κυριακή. Όπως δήλωσε σήμερα ο ίδιος σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο ενεργειακού συνεδρίου στο Αμπού Ντάμπι, η συμμαχία ΟΠΕΚ+ (του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του) «θα μείνει για καιρό», ενώ παράλληλα κάλεσε τα μέλη του Οργανισμού να συμμορφωθούν με τους στόχους για την παραγωγή.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού WTI παραδόσεως Οκτωβρίου, ενισχύεται κατά 2,16% κερδίζοντας 1,26 δολάρια με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 57,45 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είχε φτάσει έως και τα 58,16 δολάρια ανά βαρέλι. 

Σε παρόμοιο ρυθμό κινείται και το ευρωπαϊκό αργό, τύπου Brent, με το δικό του συμβόλαιο παραδόσεως Οκτωβρίου να κερδίζει 1,1 δολάρια ή 1,77% και να βρίσκεται στα 62,63 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ στο υψηλό ημέρας είχε φτάσει τα 62,93 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σαουδάραβας υπουργός δήλωσε ακόμα ότι δεν πιστεύει πως έχει επιβραδυνθεί η παγκόσμια ζήτηση για ενέργεια και ότι οι παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές αναμένεται να βελτιωθούν μόλις επιλυθεί η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας.