Ιράκ: Δεν θα ήταν δίκαιο να ζητήσει ο OPEC μείωση της παραγωγής της χώρας

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016, 13:06
-A +A
Ιράκ: Δεν θα ήταν δίκαιο να ζητήσει ο OPEC μείωση της παραγωγής της χώρας

Ο OPEC θα πρέπει να επιτρέψει στο Ιράκ να συνεχίσει να αυξάνει την παραγωγή πετρελαίου χωρίς περιορισμούς, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ιμπραΐμ Αλ-Τζαφάρι σε δημοσιογράφους στη Βουδαπέστη, σχολιάζοντας σχέδιο του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών να περιορίσει την προσφορά για να στηρίξει τις τιμές.

«Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αυξήσουμε την παραγωγή. Το Ιράκ βρίσκεται σε μια ειδική κατάσταση… είμαστε σε πόλεμο», δήλωσε ο υπουργός, αναφερόμενος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους.

«Δεν θα ήταν δίκαιο για εμάς να μειώσουμε την παραγωγή πετρελαίου».

Ο OPEC συνεδριάζει στα τέλη του μήνα στην έδρα του στη Βιέννη. Το Ιράκ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός του Οργανισμού, που αριθμεί 14 μέλη, μετά τη Σαουδική Αραβία.

Οι τιμές του πετρελαίου ανήλθαν σήμερα στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Οκτώβριο καθώς η αγορά προεξοφλεί μια μείωση της παραγωγής από τον OPEC.

Στις 12:00 ώρα Ελλάδας, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ κατέγραψαν άνοδο 85 σεντς το βαρέλι στα 49,75 δολάρια, έχοντας νωρίτερα ενισχυθεί κατά 1 δολάριο ξεπερνώντας το όριο των 50 δολαρίων για πρώτη φορά από τα τέλη Οκτωβρίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό σημείωσαν νωρίτερα άνοδο 68 σεντς ή 1,4% στα 48,92 δολάρια το βαρέλι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 13/10/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα