Παρασκευή 15 Μαΐου 2020, 23:35
Τελευταία ενημέρωση: 23:35

-A +A

Ήπια κέρδη στην Wall Street, παρά τη βουτιά στις λιανικές πωλήσεις

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020, 23:35
Τελευταία ενημέρωση: 23:35
Ήπια κέρδη στην Wall Street, παρά τη βουτιά στις λιανικές πωλήσεις
-A +A

Θετικό γύρισμα πραγματοποίησε η αμερικανική αγορά στις τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους τρεις δείκτες να διαγράφουν τις σημαντικές απώλειες που σημείωναν στον απόηχο της βουτιάς - ρεκόρ των λιανικών πωλήσεων και τελικά να ολοκληρώνουν και οι τρεις με θετικό πρόσημο. 

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, του οποίου οι απώλειες είχαν ξεπεράσει τις 250 μονάδες, τελικά ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του ενισχυμένος κατά 0,25% στις 23.685 μονάδες, έχοντας κερδίσει 60 μονάδες. Παρομοίως, ο διευρυμένος δείκτης S&P έκλεισε στις 2.863 μονάδες με κέρδη 0,4%, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που κέρδισε 0,8% ολοκληρώνοντας στις 9.014.

Ωστόσο, σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 2,65%, ο S&P κατά 2,2% και ο Nasdaq κατά 1,1%.

Στη βασική είδηση της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 16,4% τον Απρίλιο, εν μέσω του lockdown που έχει επιβληθεί για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού, την στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν πως η πτώση θα ανέλθει σε ποσοστό 12,3%.

Ωστόσο, στο θετικό γύρισμα της αμερικανικής αγοράς συνέβαλαν τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για το καταναλωτικό συναίσθημα, με τον σχετικό δείκτη του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν να σημειώνει απροσδόκητη ενίσχυση στις 73,7 μονάδες τον Μάιο από τις 71,8 μονάδες του Απριλίου, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν μεγάλη πτώση στις 65 μονάδες.

Παράλληλα, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι τροποποιεί έναν κανονισμό για τις εξαγωγές για «να στοχοποιήσει στρατηγικά την απόκτηση από την Huawei ημιαγωγών που είναι το άμεσο προϊόν συγκεκριμένου λογισμικού και τεχνολογίας των ΗΠΑ». Με βάση τις τροποποιήσεις αυτές, οι ξένες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν εξοπλισμό από τις ΗΠΑ θα πρέπει να αποκτούν άδεια από την αμερικανική κυβέρνηση πριν προμηθεύσουν ορισμένα τσιπ στην Huawei ή κάποια θυγατρική της.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα