Ήπια κέρδη και νέα ρεκόρ στις ευρωαγορές

Ήπια κέρδη και νέα ρεκόρ στις ευρωαγορές

Με μικρά κέρδη τα οποία όμως οδηγούν σε διεύρυνση των ιστορικών υψηλών διαπραγματεύονται οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, ακολουθώντας το γενικότερο ανοδικό ρυθμό που έχουν οι παγκόσμιες αγορές το τελευταίο διάστημα, ενώ συνεχίζονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,17% έχοντας φτάσει ενδοσυνεδριακά το νέο ρεκόρ των 443,61 μονάδων, με ώθηση από τον κλάδο ταξιδιών και αναψυχής που ενισχύεται κατά 0,6%, ενώ ο κλάδος του πετρελαίου και φυσικού αερίου υποχωρεί κατά 0,3%.

Παρομοίως, ο γερμανικός DAX συνεχίζει το ράλι που πραγματοποιεί τους τελευταίους μήνες καθώς και κινείται με οριακή άνοδο 0,05% ενώ νωρίτερα είχε ανέλθει έως και τις 15.501 μονάδες.

Νέα υψηλό σημείωσε και ο γαλλικός CAC 40 στις 6.304 μονάδες ενώ πλέον κινείται με άνοδο 0,13%, ενώ μια ανάσα από το δικό του στις 7.037 μονάδες βρίσκεται και ο βρετανικός FTSE 100 που ενισχύεται κατά 0,12% και βρίσκεται στις 7.027 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 8.640 μονάδες, ενώ στην Ιταλία ο FTSE MIB διέγραψε τα κέρδη που εμφάνιζε στο άνοιγμα και κινείται πλέον με απώλειες 0,2% στις 24.698 μονάδες.

Νωρίτερα σήμερα με πρόσημα είχαν κινηθεί τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με σημαντικές πιέσεις άνω του 2% στην Ινδία όπου παρατηρείται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, ενώ τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στη μετοχή της Alibaba στο πλαίσιο των εξελίξεων της Ant Group και του Τζακ Μα.

Ειδικότερα, η μετοχή της Alibaba στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε απώλειες 1,7% έπειτα από τη διάψευση της Ant Group ότι η εταιρεία ψάχνει τρόπους για την «έξοδο» του επικεφαλής της, όπως ανέφερε δημοσίευμα του Reuters.

Πίσω στις Ευρώπη και τις υπόλοιπες επιχειρηματικές εξελίξεις, η ολλανδική ABN Amro Bank θα πληρώσει 480 εκατ. ευρώ σε διακανομισμό με τις τοπικές εισαγγελικές αρχές, γύρω από την έρευνά τους για ξέπλυμα χρήματος, με τον τίτλο της να ενισχύεται κατά 1,74%.