Ήπια διαχείριση κεκτημένων κοντά στις 890 μονάδες στο ΧΑ

Ήπια διαχείριση κεκτημένων κοντά στις 890 μονάδες στο ΧΑ

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Συνεδρίαση διαχείρισης κεκτημένων μετά τα υψηλά τρεισήμισι ετών είναι η σημερινή στο ελληνικό χρηματιστήριο, με την αγορά να αφομοιώνει τα νέα επίπεδα και να «ζυγίζει» δυνάμεις, διαθέσεις και προτεραιότητες, καθώς βρίσκεται μπροστά στο στοίχημα της επανάκτησης του ψυχολογικού ορίου των 900 μονάδων.

Η συνεδρίαση εξελίσσεται σε ήρεμο τέμπο χωρίς ακρότητες και χωρίς μεγάλα ρίσκα τόσο από τους πωλητές, όσο και από τους αγοραστές, ενώ είναι θετικό ότι έως το μεσημέρι και δύο ώρες πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας των συναλλαγών, ήτοι ο τζίρος ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης διαπραγματεύεται στις 887 μονάδες με μικρές απώλειες 0,27%, έχοντας έως τώρα ενδοσυνεδριακή κίνηση από το υψηλό των 892,33 μονάδων – μισή ώρα μετά την έναρξη – έως το χαμηλό των 884,20 μονάδων πέριξ τις 14:00 μ.μ.
Η εικόνα πλέον στον Large Cap είναι μεικτή, όπως μεικτή είναι και η συμπεριφορά των τραπεζικών τίτλων, καθώς Alpha Bank και Πειραιώς κινούνται θετικά, ενώ Eurobank και Εθνική υποχωρούν κατά 1,24% και 0,95% αντίστοιχα.

Κύριος λόγος του αρνητικού προσήμου στο Γ.Δ. είναι ο τίτλος της Coca Cola HBC που μετά το διήμερο κερδών έως και 10%, διορθώνει σε ποσοστό 3,34%, επηρεάζοντας ευρύτερα. Σε αρνητικό έδαφος είναι και μετοχές όπως Fourlis (-2,19%), Σαράντης (-1,34%) και οι Τέρνα Ενενεργειακή, ΕΛΠΕ και Titan.
Στον αντίποδα, θετικά κινούνται μετοχές όπως ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, Viohalco, Aegean Airlines, Lamda Development, Jumbo και οριακά η Motor Oil.

Αλλαγμένη είναι η εικόνα στον Mid Cap συγκριτικά με το ξεκίνημα, καθώς πλέον θετικά κρατιούνται μόνο οι MIG, Profile, AVAX, Ικτίνος, MLS και Attica Bank, ενώ υποχωρούν οι Έλτον, Intrakat, Intralot, Νηρέας, Παπουτσάνης, Τεχνική Ολυμπιακή, Πλαστικά Θράκης, ΙΑΣΩ και AS Company.

Στην ευρύτερη αγορά, κάποια κινητικότητα παρατηρείται σε τίτλους όπως ΑΕΓΕΚ, Unibios, Κλωστ. Ναυπάκτου, Κορδέλλου, Newsphone, Δρομέας, Επίλεκτος, Audiovisual, και Revoil, ενώ υποχωρούν οι Pasal, Βιοκαρπέτ, Μινέρβα, Lavipharm, Μοτοδυναμική, CNL Capital, Mevaco, Ελγέκα, Trastor και Αγρ. Οίκος Σπύρου. Στο σύνολο της αγοράς 47 μετοχές ενισχύονται έναντι 59 που υποχωρούν.