Ηλ. Ζαχαράκης (Fast Finance): Πιθανή μια ανοδική κίνηση στο ΧΑ μετά τον MSCI

Ηλ. Ζαχαράκης (Fast Finance): Πιθανή μια ανοδική κίνηση στο ΧΑ μετά τον MSCI

«Όλα δείχνουν ότι οι πιθανότητες να δούμε μία σοβαρή ανοδική κίνηση τόσο σε τιμές όσο και σε διάρκεια είναι σημαντικές αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αναδιαρθρώσεων λόγω MSCI». Αυτό επισημαίνει στην εβδομαδιαία ανάλυσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ Ηλίας Ζαχαράκης, τονίζοντας ότι είναι καθοριστική η κατοχύρωση (σε κλείσιμο) των 613 μονάδων για το Γενικό Δείκτη.

Αν κατοχυρώσει σε κλείσιμο τις 613 μονάδες ο Γ.Δ. τότε επόμενοι στόχοι είναι οι 628 και 645 μονάδες, ενώ οι πρώτες στηρίξεις εντοπίζονται στις 603 και στις 585 μονάδες. Στον αντίποδα, τονίζει πως αν η αγορά χάσει την περιοχή των 585 μονάδων – σε εβδομαδιαίο κλείσιμο – τότε θα δούμε συνέχιση της πτωτικής κίνησης προς τις 550 μονάδες.

Σημειώνει πως η Παρασκευή 29 Μαΐου είναι η trigger day από πλευράς τζίρου και τελευταίας μέρας εκροών λόγω MSCI. Ο τραπεζικός κλάδος φαίνεται να απορροφά την προσφορά στα παρόντα επίπεδα (σ.σ. κέρδη +3,62% σήμερα) κάτι που δείχνει ότι μπορεί να δούμε μία πρώιμη κίνηση και στις αρχές της εβδομάδας.

Ο χρηματιστής σημειώνει πως όταν ολοκληρωθεί το rebalancing λόγω MSCΙ στις τράπεζες και εφόσον υπάρξει διάσπαση των 300 μονάδων για τον κλαδικό δείκτη (σήμερα βρίσκεται στις 282 μονάδες), τότε η άνοδος θα μπορούσε να ενισχυθεί και να επιταχυνθεί.

O κ. Ζαχαράκης τονίζει πως οι επιλογές της Fast Finance υπεραποδίδουν 6,84% έναντι του Γενικού Δείκτη, με την Entersoft να είναι παρόλα αυτά η μοναδική σε θετικό έδαφος μέσα στο 2020 με απόδοση 12%, ενώ με πολύ μικρές απώλειες είναι το 5μηνο οι Quest Συμμετοχών, Σαράντης, ΑΔΜΗΕ και Κρι Κρι.

Επίσης τονίζει πως ο κλάδος της ενέργειας έχει κερδίσει τις εντυπώσεις δείχνοντας ότι είναι αυτός που οδηγεί στην παρούσα φάση την αγορά. Η Τέρνα Ενεργειακή κινείται σε νέα υψηλά πλέον, με τη ΔΕΗ να αφυπνίζεται με αγοραστικό σήμα και κίνηση και πάλι πάνω από τα 3 ευρώ και προς τα 3,10 ευρώ. ΓΕΚ Τέρνα και Lamda Development φαίνεται να έχουν ενδιαφέρον λόγω Ελληνικού, ενώ ο τίτλος του Κρι Κρι συνεχίζει να εκπλήττει θετικά την αγορά. «Φαίνεται λοιπόν πως η επιλογή καλών εταιρειών κάνει την διαφορά στις επενδύσεις μας», σημειώνει.