ΙΕΑ: Αναμένουμε να δούμε αν θα συνεχιστεί το «ράλι» στις τιμές του πετρελαίου

ΙΕΑ: Αναμένουμε να δούμε αν θα συνεχιστεί το «ράλι» στις τιμές του πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου τις τελευταίες μέρες έχουν δεχτεί μεγάλη ώθηση εν μέσω των ανησυχιών για ενδεχόμενο πόλεμο στη Μέση Ανατολή, αλλά δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν οι αυξανόμενες εντάσεις θα συνεχίζουν να στηρίζουν το πρόσφατο «ράλι», σύμφωνα με την τελευταία μηναία έκθεση του Διεθνή Οργανισμού Ενέργειας.

«Η πολιτική αστάθεια στη Μέση Ανατολή έχει επιστρέψει στο προσκήνιο», ανακοίνωσε ο ΙΕΑ.

«Περιμένουμε ακόμα να δούμε αν οι πρόσφατα “εκτοξευμένες” τιμές θα ακολουθήσουν μια συνέχεια και αν ναι ποιες θα είναι οι συνέπειες για την αγορά », συνέχισε ο οργανισμός στην ανακοίνωσή του.

Την Τετάρτη, οι τιμές του πετρελαίου έφτασαν σε υψηλό 40 μηνών, ως αποτέλεσμα της μεγαλύτερης γεωπολιτικής αστάθειας στη Μ. Ανατολή και των αυξανόμενων ανησυχιών για μια επικείμενη στρατιωτική δράση από τις δυτικές δυνάμεις.

Μετά την επίθεση με πυραύλους που δέχτηκε η Σαουδική Αραβία, η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα στον κόσμο, την κλιμάκωση της έντασης στη Συρία και τις απειλές Τραμπ για επίθεση με πυραύλους κατά στόχων των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ, το πετρέλαιο κατέγραψε νέα υψηλά για το 2018.

Σήμερα, λίγο μετά τις 14.30 το αργό τύπου Brent υποχωρεί κατά 15 σεντς η 0,21% στα 66,91 το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο αργού πετρελαίου WTI παραδόσεως Μαΐου χάνει κατά 16 σεντς ή 0,28% στα 66,9 δολάρια ανά βαρέλι.