7ος χρόνος, ημέρα 2095η
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Η Wall Street «αντιστάθηκε» στα κρυπτονομίσματα

Η Wall Street «αντιστάθηκε» στα κρυπτονομίσματα

Με νέες απώλειες ολοκλήρωσαν και σήμερα οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, μακριά ωστόσο από τα χαμηλά ημέρας καθώς ψαλιδίστηκαν οι μεγάλες απώλειες των κρυπτονομισμάτων που έχουν φέρει αναστάτωση στους επενδυτές.  

Την ίδια ώρα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed όπου οι αξιωματούχοι εκτίμησαν ότι θα πρέπει να συζητηθεί η περιστολή των αγορών ομολόγων.

Παράλληλα, τα πρακτικά έδειξαν επίσης ότι δύο αξιωματούχοι της Fed επισήμαναν τον κίνδυνο οι πληθωριστικές πιέσεις να διαμορφωθούν σε "ανεπιθύμητα επίπεδα".

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 164 μονάδες ή 0,48% και έκλεισε στις 33.896 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq έμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 13.299 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 0,29% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 4.115 μονάδες. 

Σε αυτό το πλαίσιο, εταιρείες που είναι γνωστό ότι διατηρούν χαρτοφυλάκιο bitcoin ακολούθησαν την πορεία του κρυπτονομίσματος, με την Tesla να σημειώνει πτώση 2,49% την Microstrategy να πραγματοποιεί βουτιά 6,64%, ενώ το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase επίσης υποχωρεί κατά σχεδόν 10%.

Να αντισταθμίσει τις πιέσεις επιχείρησε  η Target, η οποία είδε τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 6,14% αφότου ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις της πραγματοποίησαν άλμα 23% στο πρώτο τρίμηνο του 2021.