Η υποχώρηση των ομολόγων «ανέβασε» τη Wall - Κέρδη άνω του 1% για Nasdaq

Η υποχώρηση των ομολόγων «ανέβασε» τη Wall - Κέρδη άνω του 1% για Nasdaq

Με κέρδη έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς στις πρώτες συναλλαγές της εβδομάδας, με τους τίτλους του κλάδου της τεχνολογίας να ενισχύονται, επωφελούμενοι από την υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,3% ή 103,23 μονάδες κλείνοντας στις 32.731,20 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,70% στις 3.940,59 μονάδες, μετά από δύο διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε 1,20% στις 13.330 μονάδες, καθώς υποχώρησε η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου.

Ως προς τις μετοχές, η Tesla σημείωσε άνοδο 2,3% μετά από σημείωμα της Ark Investment της Κάθι Γούντ, η οποία αναφέρει ότι αναμένει τετραπλασιασμό της αξίας της μετοχής του τεχνολογικού κολοσσού του Έλον Μασκ, στα 3.000 δολάρια έως το 2025. 

Οι Apple, Microsoft και Netflix κέρδισαν πάνω από 2%, ενώ Amazon και Facebook σημείωσαν άνοδο άνω του 1%.

Σημειώνεται ότι οι δείκτες Dow και S&P 500 κατέγραψαν πτώση 0,5% και 0,8% την περασμένη εβδομάδα, αντίστοιχα, μετά από δύο εβδομάδες κερδών, ενώ ο Nasdaq είχε απώλειες 0,8%.

Η απόδοση του 10ετές ομολόγου ΗΠΑ υποχώρησε κατά 5 μονάδες βάσης στο 1,68%, μετά το υψηλό των 14 μηνών που έφτασε την προηγούμενη εβδομάδα στο 1,75%, κάτι που είχε προκαλέσει έντονους προβληματισμούς για τις μελλοντικές αποτιμήσεις των μετοχών ανάπτυξης και ειδικά των εταιρειών τεχνολογίας.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής αναλυτής της Wells Fargo, Ντάρρελ Κρονκ, εκτιμά ότι η αγορά εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλό δρόμο για πολυετή άνοδο.

Τέλος, περαιτέρω αισιοδοξία στην αγορά καλλιεργούν οι εξελίξεις στα εμβόλιο, με τα νέα δεδομένα από τις δοκιμές εκείνου της Astrazeneca στις HΠΑ να δείχνουν σήμερα ότι είναι κατά 79% αποτελεσματικό ως μέτρο πρόληψης και 100% αποτελεσματικό κατά σοβαρών περιπτώσεων, μετά τις ανησυχίες που είχαν προκύψει για θρόμβους σε εμβολιασθέντες.