Η τεχνολογία ωθεί την Wall Street

Η τεχνολογία ωθεί την Wall Street

Ανοδικά με σημαντικά κέρδη συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τον τεχνολογικό κλάδο να ηγείται των κερδών.

Την ίδια ώρα όμως επενδυτές και αναλυτές παρακολουθούν στενά τις διεργασίες μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για να έρθουν σε συμφωνία ως προς ένα νέο πακέτο στήριξης της ανεργίας καθώς το προηγούμενο έληξε στις 31 Ιουλίου.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,83% στις 26.647 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,37% στις 10.890 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 0,77% και κινείται στις 3.294 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι οι βασικοί δείκτες προέρχονται από ένα κερδοφόρο τετράμηνο σερί. Τον Ιούλιο, ο S&P 500 κέρδισε 5,5% και ο Nasdaq έκανε άλμα 6%. Ο Dow Jones κέρδισε 2,4%.

Στα εταιρικά νέα, συνεχίζονται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου με το 84% των εταιρειών του S&P 500 να έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τέτοιο ποσοστό είχε να συναντηθεί από το 2008.

Παράλληλα, η μετοχή της Microsoft κερδίζει 3% καθώς ο κολοσσός του software υπολογιστών Microsoft επιβεβαίωσε για πρώτη φορά ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Λευκό Οίκο για να εξασφαλίσει το πράσινο φως για την εξαγορά της κινεζικής εφαρμογής Tik Tok στις ΗΠΑ. 

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Eli Lilly κερδίζει 1,2% με την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία ξεκινά κλινικές δοκιμές τελικής φάσης να εξετάσει αν μία από τις πειραματικές θεραπείες της με αντισώματα κατά της Covid-19 μπορεί να προλάβει την εξάπλωση του ιού μεταξύ των ενοίκων και του προσωπικού σε γηροκομεία στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, με μικτές τάσεις έκλεισαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικό Nikkei να κάνει άλμα 2,24%.