Η τεχνολογία «έκοψε» τη φόρα της Wall

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, 23:39
-A +A

Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street εν μέσω ενός εκτεταμένου sell-off στις χρηματαγορές υπό το φόβο της κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Παρά το ράλι που πραγματοποιήθηκε τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, οι δείκτες δεν κατάφεραν να διατηρηθούν σε θετικό έδαφος, με τις πιέσεις από τον κλάδο της τεχνολογίας και των χρηματοοικονομικών να είναι μεγάλες.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 165,52 μονάδες ή 0,68% και έκλεισε στις 24.117 μονάδες, και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 116,62 μονάδες ή 1,54% και ολοκλήρωσε στις 7.445 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 23,43 μονάδες ή 0,86% και κινείται στις 2.699 μονάδες.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τάχθηκε την Τρίτη υπέρ της προσέγγισης του υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησής του, του Στίβεν Μνούτσιν, για την επιβολή περιορισμών στις κινεζικές επενδύσεις σε αμερικανικές εταιρείες, κρίνοντας ότι η δημιουργία ενός ισχυρότερου συμβουλίου εξέτασης των εξαγορών και των συγχωνεύσεων μπορεί να προστατεύσει σημαντικές αμερικανικές τεχνολογίες.

Οι περιορισμοί αυτοί καταρτίζονται για να αυξηθεί η πίεση στην Κίνα, ώστε το Πεκίνο να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Ουάσινγκτον, η οποία ερίζει πως κινεζικές εταιρείες αποκτούν παράνομα αμερικανικές τεχνολογίες προχωρώντας σε εξαγορές.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές στα ξένα πρακτορεία, ο κινέζος πρόεδρος Xi έβαλε στο τραπέζι τα μεγάλα όπλα της χώρας προειδοποιώντας τους πάντες να είναι έτοιμοι για κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου: Να σταματήσει την αγορά αμερικανικών ομολόγων.

Ωστόσο, αυτό το ενδεχόμενο δεν θεωρείται πιθανό καθώς μια τέτοια κίνηση θα υποβαθμίσει την αξία του χαρτοφυλακίου της Κίνας και θα φέρει τις παγκόσμιες αγορές σε πλήρη αταξία.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της World Wrestling Entertainment Inc κάνει άλμα 10,03% με την εταιρεία που διοργανώνει τους διάσημους αγώνες πάλης να κλείνει συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα με την θυγατρική της Comcast, την Fox Sports.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Sonic Corp υποχωρεί κατά 8,1% με την εταιρεία να ανακοινώνει απογοητευτικά αποτελέσματα σε επίπεδο εσόδων για το τρίμηνο.

Νωρίτερα, με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς ενισχύθηκαν από το ράλι στις τιμές του πετρελαίου ύστερα από την προειδοποίηση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ για κυρώσεις εις βάρος όσων αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 26/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα