Η τεχνολογία έβαλε «φρένο» στον S&P 500

Η τεχνολογία έβαλε «φρένο» στον S&P 500

Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές η Wall Street σε μια συνεδρίαση που η υποχώρηση του τεχνολογικού κλάδου πίεσε τους βασικούς δείκτες και τους οδήγησε σε αρνητικό έδαφος. 

Ειδικότερα, τόσο ο S&P 500 όσο και ο Dow Jones ψαλίδισαν τα κέρδη την τελευταία ώρα και κατέγραψαν ζημίες που για τον διευρυμένο δείκτη ήταν οι πρώτες σε οχτώ συνεδριάσεις.  

Μάλιστα ο S&P 500 βρέθηκε μια ανάσα (0,5%) μακριά από τα ιστορικά υψηλά του που κατέγραψε στις 19 Φεβρουαρίου. 

Οι επενδυτές φάνηκαν αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας μετά το πρώτο lockdown και τις εξελίξεις στη μάχη για την ανακάλυψη εμβολίου κατά του κορονοϊού. Ωστόσο οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου υποχώρησαν με τους τους επενδυτές να εξαργυρώνουν τα κέρδη των προηγούμενων ημερών.

Στη λήξη της συνεδρίασης ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 0,38% ή 104 μονάδες κλείνοντας στις 27.685 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,69% ή 185 μονάδες στις 10.782 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε  0,80% ή 26 μονάδες και κινείται στις 3.333 μονάδες.

Η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που παρασκεύασε εμβόλιο κατά του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το πρώτο εμβόλιο της Ρωσίας κατά του κορονοϊού αναπτύχθηκε από κοινού από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια και το Υπουργείο Άμυνας. Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου ξεκίνησαν στις 18 Ιουνίου και το σύνολο των 38 εθελοντών ανέπτυξε ανοσία.

Την ίδια ώρα, στην Ουάσινγκτον, κυβερνητικοί αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών έδειξαν ότι είναι έτοιμοι να επανέλθουν στις διαπραγματεύσεις για το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, μετά την την υπογραφή  εκτελεστικών διαταγμάτων για την επέκταση ορισμένων μέτρων τόνωσης της οικονομίας.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Uber έχασε 4,37% μετά από την απόφαση του δικαστηρίου της Καλιφόρνια οι εταιρείες υπηρεσιών μεταφοράς να δηλώνουν τους οδηγούς ως υπαλλήλους τους.

Νωρίτερα, με κέρδη έκλεισαν σήμερα οι ευρωαγορές με τον Stoxx 600  να κερδίζει 1,68%.